19 Ağustos 2011 Cuma

Mesgul BEN : Oyalarim kendimi,kitapla,yemekle,gunesle,blogla :)


selam blogger alemi,
yemek yapmak ve kitap okumak ve spor yapmak  ve guneslenmekle cok mesgul oldugum su gunlerde
sanmayinki sizden uzagim,her sabah gozumu acar acmaz( ki bu genelde sekiz,5-9,bucuk saatleri arasina tekamul ediyor) ilk isim pcmi acip yorum varmi yokmu ona bakmak ve varsa cvp yazmak sonrada sizin yazilarinizi okumak(iyki yapmisim diyorum su blog isini beni cok mutlu ediyor.)ardindan gunluk gazeteleri okumaya geciyorum ki blog aleminin bana verdigi mutlulugu elimden kolayca almayi basariyor gazeteler ne yazikki :( yinede tum eksikleriyle, kusurlariyla,acilariyla,yanlis sistemi ile(ki bu eksikler  ulkemin degil ulkemi yonettigini sananlarin kusurlari) seviyorum ulkemi ve cok ozluyorum,burnumda tutuyor ona ait hersey.Ama herkesin kaderi farkli ya bende kabulleniyorum benimkini,ozlem yazilmissa diyorum benim haneme cekerim sonuna kadar ,elbet vardir bunun bi nedeni.
Internetle isimi bitirdikten sonra ki bu 11'den once olmuyor pek bi kahve iciyorum ve geciyorum mutfaga,artik ogun ne yapicaksam onunla mesgul oluyorum evimizde mutfak sistemi soyle isliyor hafta ici sebze yemekleri(artik burda sinirli olan sebzelerden ne bulursam ki genelde:ispanak,lahana,karnibahar,patlican,brokoli,patates,havuc,donmus taze fasulye ve donmus bezelyeden baska bir sey olmuyor) ve yaninda,bulgur pilavi,pirinc pilavi,pure,makarna,dovme pilavi seceneklerinden biri ve bir salata veya cacik veya bi corba,haftasonu ise genelde pizza,burgerler,borekler,yada bbq
gecen haftasonu mesela sevgilim lahmacun istemisti lahmacun yaptim gayetde basarili oldu kendisi
bu pismeden onceki hali
buda pistikten sonraki hali :)
Bu sene Turkiye'ye gidemiyoruz ne yazikki :( benim vize ve gocmenlik islerim henuz hallolmadigindan Kanada'dan cikamiyorum bu nedenle sevgilim 2 kucuk kanada tatili ayarladi birisi gelecek hafta gidecegimiz sekiz gunluk toronto tatili digeri ise 5 gunluk Vancouver tatili.
Sanat galerilerini gezmek,yazsonu indiriminden faydalanmak,antikaci gezmek,ikinci el vintage magazalari gezmek isityorum tavsiyeler ihtiyacim var buralarda yasayan yada yasamis yada tatil yapmis blogger arkadaslarim onerilerinizi bekliyorum.
Bunlarin disinda hava iyi oldugu icin depresif degilim,turkiyede(adanada) nefret ettigim gunes burda mutlu uyanma sebebim oldu(insanim iste eksigim,kusurluyum,sahip olunca nefret ediyor,kaybedince ozluyorum:) ama ikiside cok uc ornekler adanada cehennemi yasatiyordu burda yuzunu gostermiyor biz ortasi olsun isityoruz kardesim.
Diger mutluluk sebebim kitap okumak cok az kitap getirebildim buraya normalde bir kutuphane sahibiyim ama gelirken 3-5 kitap alabildim yanima onlardan biri olan Adam Fawer ,Empati'yi okuyorum su aralar Olasiliksiz gibi gayet surukleyici,gece gec saatlere kadar uykususuz kalma sebebim oldu su aralar,bu tarza yakin kitaplar varsa bildiginiz paylasin benimle,turkiyeden bizi ziyaret edicek aile buyuklerimize simdiden siparis edeyim :)
bende durumlar boyle.onerilerinizi bekliyorum gidip biraz gunesleneyim :)
bronz  opucuk :)



17 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
DOZ BUYUCUSU dedi ki...

NALEY,Sanirim simdiye kadar aldigim okudugum yorumlar icinde beni en mutlu eden yorum bu evet evet kesinlikle bu,cunku anlasildigimi hissettim,cunku yalniz olmadigimi hissettirdi ve kendimi birazda olsa ifade edebilmis oldugumu gosterdi,beni okudugun ve okudugunu oldugu gibi anlayip oldugu gibi yorumladigin icin sana ne kadar teskkur etsem az,cok mutlu oldum :)

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Asahhara dedi ki...

Güzel bir tatil geçirmen dileğimle. İnsan evde olunca kendine bir sürü uğraş bulabiliyor. Ben de evde olmayı çok özledim :(

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

naley,ne guzel ya birilerinin hayatina minicik bile olsa dokunmak,bir anlik bile olsa gecmek birinin hayatindan bir yazi ile yada bir resim ile bile olsa, ne kadar anlamli tamda istedigim seylerdi bunlar cok mutluyum bunu yasayabildigim ve yasatabildigim icin ve benimde hayatima dokunuyor birileri yazilariyla,yorumlariyla,fotograflariyla.nasil bir zincir hayat aslinda farkinda olmadan bagliyiz hepimiz birbirimize . . .

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

asahara,cok tesekkurler,umarim guzel gecer,disarda olmak ve evi ozlemekde guzel ama,bende bazen ozlemek istiyorum evi :)

Profösör dedi ki...

her şey güzel olur inşallah. Uzakta da olsan blogger dostların her yerde seni takip ediyor..


........................
Benim hıçkırık seslerimi ve ağlayışımdan etkilenen bu kedicik, aslında zaman zaman kendisine yiyecekler verdiğim sadece gecelerini bizim avluda geçiren bir sokak kedisiydi. O da en az benim kadar yalnızdı. O da en az benim kadar duyguluydu. O da en az benim kadar cefakâr, fedakar, vefakar bir kediydi.
.........................
Sayfamda paylaşmak dileğiyle..

http://mefkuremiz.blogspot.com/
............................

Mutlu Eller dedi ki...

Merhaba Doz Büyücüsü, bloğunuzdan henüz birkaç yazı okudum. Oldukça keyifli, sürükleyen bir blog. Lahmacunlarınız çok güzel gözüküyor, görür görmez kokusu geldi burnuma:)Uzaklarda yaşamış biri olarak kendimi sizin yerinize koyarak okuyorum. Kimi zaman zordur ama nereden baktığınızla alakalı tabii bu söylediğim. Biz iki kültürlü bir aileyiz ve bunun her zaman olumlu yanlarını görüp hayatın keyfini çıkarıyoruz....

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

profosor,cok teskkurler varliginiz ve yorumlariniz icin :)
semi'nin Mutlu elleri,hosgeldiniz o zaman bloguma :) kyifli bulmaniza cok sevindim,uzaklarda yasmissaniz yazilarim hic yabanci degildir size :) sevgiler . . .

DOREMİ dedi ki...

elindeki iki kitabıda okudum sipariş edecceksen elimde Reha Oğuz Türkkan'ın "TÜRKLER VE KIZILDERİLİLER" kitabı var hoca nın araştırmaya dayalı kitabı belgeleri de gösteriyor..Listeye ekleyebilirsin ..seversin de eminim.

Adsız dedi ki...

Satırlarına düşüp, gülümsemek güzeldi.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

crazywoman,cok tesekkurler tavsiye icin en kisa zamanda edinicem o kitabi :)

siradan bir balik, cok tesekkurler :) mutlu oldum :)

Noni dedi ki...

Doz Büyücüsü güneş gitmeden tadını çıkartabildiğin kadar çıkart, bizde şu anda şakır şakır yağmur var, muhtemelen yarın gri bir gökyüzüyle güne merhaba deriz, zaten Moskova'da ağustos sonu demek yaz bitiyor gelsin soğuklar demek pehh :(
Yalnız bişey diycem o lahmacun ne öyle yahuu gece gece herşeyi canım çektiği gibi buna bir de lahmacun eklendi :) bir de gözümden kaçmadı ayranı da gördüm masada ;) bizim burda adam gibi bir yoğurt bulunmadığı için ayrana da hasretiz, Rusların yoğurt anlayışı meyveli yoğurttan öteye gidemiyor, minnak boy sade yoğurt buluyorsak kendimizi şanslı hissediyoruz o gün! Yani diyeceğim o ki beterin beteri var hii hii :)
Bu arada ben de Amerika'da yaşadığım dönemde Montreal'e gitmiştim ve tam jazz festivaline denk gelmişti, ne sevmiştim o şehri, özellikle huzur evi tadındaki New Jersey'den sonra bana ilaç gibi gelmişti, Kanada'nın tadını çıkart.
Çok konuştum benden bu gecelik bu kadar :)
Paka!

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

noni,cok sevindim bu yoruma :) ozellikle neredeyse cumartesi gunumun tamamini blogunu inceleyerek gecirdigim ve sevgilime bile yaptiklarini gosterdigim ve 399 okuyucum var 400 kim olacak acaba dedigim bu gunde hem 400. izleyicim olman hem bloguna hemde yorumuna bayilmam beni pek mutlu etti bugun :) ayrani kacirmamissin :) yogurt burdada zor bulunuyor balkan yogurt diye bi marka var o bize en yakin olani,bende evde mayalama calismalari yapiyorum bakalim ne zaman basaricam :)
bu arada ailem azerbaycanda yasadigi icin biraz rusca bilirim bende :)
paka

Noni dedi ki...

Seni mutlu ettiysem ne mutlu bana :)
Bu arada ne güzel sen biliyorsun, ben Rusçayı 1 yıldır hala sökemedim çok zor bir dil çoook!
Güzel bir pazar dilerim ;)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

noni,yaa rusca biliyorum demem imkansiz sadece biraz ders almistim bakude yasarken birde cok seviyorum ruscayi hep derim rusca konusmayi ogrenmeden olmicem :) buda hayallerimden birisi.benden de guzel pazarlar :)

Adsız dedi ki...

İyi olduğuna sevindim
ben netten alışveriş yapmıyorum ama kitapta oldukça uygun ve kapına kadar teslim eden siteler bulabilirsin.
Kristin hannah 'ın kış bahçesini aldım çok övüyorlar gerçi başlamadım ama ateş böceği yolu çok güzeldi.
Afiyet olsun lahmacunlar harika.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails