24 Şubat 2012 Cuma

Depresif BEN : OYLESINE . . .


Size de olur mu bazen,nefes almaya bile enerjiniz olmaz,bardagin dolu tarafini degil gormek,doluyu da bosaltmak istersiniz,Icinizdeki polyanna arada bir cikip "ceeee" dese ona bile iki tokat cakmak istersiniz,o bile rahatlatmaz sizi,iste oyle gunlerden birindeyim.
insan dogasi iste,sukredicek cok seyin oldugunu bilmene ragmen bazi gunler engel olamiyorsun,sahip olmadigin seylere duydugun ozleme.
Ben mesela,sinemaya gitmeyi,insanlarla dolu bir kafede,sevdigim arkadaslarimla sohbet edip,kahve icmeyi,annemle gezmeyi,babamla tavla oynayip,yaptigi esprilere gulmeyi,doziyi sevmeyi,en guzel kiyafetimi giymem gereken bir yere gitmeyi,sokakta insan gormeyi ozledim.
Herkesin hayatinda ozlem duydugu bir seyler var ama benimkiler sizin belki hergun yaptiginiz seyler.o yuzden onlarin degerini bilin,cok degerli o basit seyler,siz farkinda degilsiniz belki ama onlar size yasamak icin gerek duydugunuz enerjiyi veriyor,sabahlari uyanmanizin bir nedeni oluyor.
Yine de her sey icin sukurler olsun,yasanan her sey cok anlamli ve hersey cok buyuk bir amaca hizmet ediyor.sadece her zaman gerekli sabri bulmak kolay olmuyor...

P.s : Buyucunuz ormana,kendini kurtlara yem yapmaya gitmistir :)

16 yorum:

eLmyra dedi ki...

çok iyi anlıyorum seni.. sadece arkadaşlarımla, annemle ya da sevgilimle otursam yan yana, başka birşey yapmasam bile olur..

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Uzaktasın ya, hani ailenden uzak. Öyle olur, bana da öyle oldu bu aralar,fena darlandım:(

Elifinelizi dedi ki...

Allah Allah nedir bu yahuuu bulaşımıcıdırr ki???
yalnız itiraf ediyorumm
polyannayı tokatlama olayında kopmuş bulunmaktayım :D kolay kolayda toparlayamamm ehhehehhee

Gulcin dedi ki...

olmaz mi boyle gunler hem de oyle cok oluyor ki. sadce diyorum evde olsaydim konusmasaydik bile ama orada olsaydim. sebepsiz bir an geliyor. sonra bazen uzun bazen kisa kaliyor o hal. gidiyor elbette ama biraz hasar birkakiyor. ama bir yandan diyorlar ya belki de buna da ihtiyaci var insanin hani o dibi gormeden yukselmek de mumkun olmuyor belki. ya da ben boyle kendimi kandiriyorum bilemedim. ama oluyor iste illaki arasira bu hal geliyor.
umarim kisa olur bu gelisi sizin oralara...

Adsız dedi ki...

Sevgili Doz,

arada okurum blogunu cok da hosuma gider yazdiklarin. Bugun biraz huzunlendim yazdiklarina..ben 47 yasinda bir bayanim ve Ingiltere'de yasiyorum..soylediklerinin ne anlama geldigini cok iyi anliyorum..eger haddini bilmemezlik demessen sana bir iki abla hatta anne nasiati vermek isterim..bilmiyorum orda temelli mi yoksa gecici bir sure mi kalacaksiniz ama ne olursa olsun lutfen ve lutfen mutlaka haftada en az 3-4 defa duzenli bir sekilde disari cikmani sagiycak bir sey bul..ve bu lutfen alisveris turu olmasin..yabancilarin sosyallesme bicimi bizimkilerden farkli..onlar genellikle ortak bir is yaparlarsa o sureclerde arkadaslik olusturuyorlar.dene.. ya bir is bul sacma sapan bir sey bile olsa..yada universiteye yada kolejlerin uzun sureli olan her hangi bir kursuna katil..sanata yatkinsin neden sanatla ilgili bir sey yapmiyorsun..son bir sey daha.. eminim Kanada'da kadin organizas- yonlari vardir, onlari arastir local kutupanelerde genellikle ilan asarlar internettende bulabilirsin sanirim..kadin organizasyonlari yanliz kadinlar icin can simidi gibi gorev yapar lutfen bi bak..birde charity work'ler var..voluteer olarak calisiyorsun..biliyorum yuzme dersleriyle ilgili bir volunteerlik isin vardi..ama cocuklardan vazgec yaslilarla calismayi dene..yaslilar arkadaslik kurmak icin daha istekliler ve cok sevecenler inan bana cok daha iyi hissedeceksin kendini onlarla..son kez.. tanistigin yabanci insanlarla Turkiye'deki gibi iliski kurma fikrini bir kenara birakirsan daha kolay iliski kuruluyo ve hatta o iliski icinde kendini daha rahat ve ozgur hissediyosun ..yabancilarda boundry diye birsey var otamatik olarak ogrendikleri..yani herkes her iliskide nerde durmasi gerektigini biliyor.. umarim isine yarar bunlar..ve umarim herseyi en kisa surede geride birakirsin..ne yaparsan hepsini insanlarin oldugu ortamlarda yap kendi basina degil...sevgigle kal..bol sanslar

Mevlude

AsOrTiK dedi ki...

canım benim, senin birazcık canın sıkılmış, ama o ormana girme, hele kurtlara yem olma. güzel birkaç kare fotoğraf al evine dön.
umarım bu sıkıntılı durumdan kurtulursun bir an önce
sevgilerimle...

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

bazen geliyorlar arada cnm hepimize :)))

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

ELMAYRA,eminim beni en iyi anlayanlardansindir :( bir de benim ekstra sikintim cok cok kucuk bir yerde yasa

USTRUPSUZ,evet nedeni uzaklik,ozlem,ve kucuk yer de yasamak usturupsuzum :( ama bugun daha iyiyim

ELIFINELIZI,mevsimsel sanirim,ama benim ki ozlemle de alakali,evet polyanannam benim elimden cok cekiyor :)

GULCIN, evet siradan seyleri bile cok ozluyor insan,herkeste oluyor sanirim,daha iyiyim bugun,gecti sanirim

MEVLUDE HANIM, Cok mutlu etti yorumunuz ve tavsiyeleriniz beni,sizin gibi okuyucularim oldugu icin cok sansliyim gercekten,estagfurullah hic hatsizlik dermiyim,cok degerli benim icin benden cok deneyimlemis,gormus insanlarin onerileri tavsiyeleri,eminim ulkesinden uzak biri olarak beni cok iyi anliyorsunuzdur,ancak tavsiyelerinze uymayi cok istemekler beraber,yapamayacagimi belirtmek istiyorum,cunku yasadigim yer cok kucuk,kucuklugunu soyle ifade edeyim,sadece bir tane alisveris yapilacak marketin oldugu,sinema,tiyatro,muze gibi yerlerin olmadi,alisveris merkezini birak,hediyelik esya dukkani,ya da dogru duzgun bir cafenin bile olmadigi bir yer,koy yani,trafik isigimiz yok dusunun yani,cunku trafik yok :) universitenin olmadigini zaten tahmin etmissinizdir :) soylediginiz seylerin hepsini yapmayi cok isterdim gercekten ama isimin isi nedeniyle suan boyle bir yerdeyiz ve bi sure daha dayanmam gerekicek,insan canada gibi bir yer de boyle kucuk bir yer hayal edemiyor ama var iste :) gonullu yuzme koclugu devam ediyor,cok zevk almiyorum,hatta hic zevk almiyorum ama iste basladim bir kere,yaslilar icin de ayni seyleri dusunuyoruz,ben de cok isterim onlarla vakit gecirmeyi ama burda eminim oyle bir yer yoktur,burda bana yardim etmis bi komsuma hem yakinlik kurmak icin hemde tesekkur etmek icin kek yapip goturmustum gecenlerde ,bir daha bize boyle seyler getirme yasli insanlariz deyince,kurmaya calistigim iliskide baslamadan bitmis oldu.durum boyle yani,bakalim,sabir gerekiyor,her iste vardir bir hayir diyorum.ve her zaman guzel,degerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
sevgiler

ASORTIK,evet oyle oldu biraz :) ama gitmedim ormana,kurtlar biraz daha beklicek :)

SONSUZ DEKORASYON,evet oyle bi gunde gecti gitti iste :)

Laliş dedi ki...

Bilmiyorum kaç defa söyledim ama daha binlerce kere söyleyebilirim; ben seni çok iyi anlıyorum kuzum. Belki benim okulum var Toronto'dayım ama İstanbul'dan sonra, sıcacık ortamımdan sonra, burası bana buz gibi geliyor. Eskiden insanlarla anında kaynaşan ben, burda insanlardan uzak duruyorum. Bazen sırf bu yüzden okula gitmek istemiyorum. Ama geçececek bunlar. ben buna inanmak istiyorum. Bir güzelliğin bedeliymiş de, biz onu ödeyip, o güzelliğie kavuşacakmışız gibi.

Hem kısa süre sonra burdasın :). Beraber sinemaya da gideriz, müzeye'de gideriz, güzel güzel kafelere de gideriz gerekirse gece kulübüne de gideriz =). O haftayı çok eğlenerek geçirip, enerji depolarız =).

Hem bakarsın ben sizin oralara taşınmışım. Okul bittikten sonra düşünüyorum Toronto'dan ayrılmayı ben. Bakalım, kısmet =).

UMUTSUZ EV KADINI dedi ki...

kıyamam ya gercekten oyle mı dedı aman allahım ınsanlar dunanın her yerınde farkı işe burda aynı hareketı bi komşuna yasan senle yatıp senle kalkar doz uzme kendını bıraz kendımı dusunuyo gıbı olucam ama sen bıze lazımsın yoksa kımın yazdıklarınan bu kadar zevk alıcam ben

Deniz Acısu dedi ki...

beğendim yazını:) aynı moddayım hemde baya baya:D

Mutlu Eller dedi ki...

Doz`cum, bu durum geçicidir mutlak!
Herkese zaman zaman gelir ve gider. Yorumlara verdiğin cevaplardan anladığım kadarıyla yaşadığın yer itibarıyla çok kolay olmayan bir durum. Bizler için kolay olabiliyor, canımız, içimiz sıkıldığında bir dostla buluşup kaynatabiliyoruz.
Ama yurt dışında yaşamış biri olarak senin duygularını çok iyi anlıyorum. O sıkıntılı dönemlerde mesela ben dikişe feci sarmıştım, bir ara da ahşap boyama bile denemiştim. Mutfağa çok daha sık giriyordum, neler deniyordum neler...
Sen de aslında kendisiyle mutlu olan birisin, ben seni yazılarından öyle tanıyorum. Bu durumu sevgili eşinin de desteğiyle atlatırsın diye düşünüyorum ve umuyorum.
Sevgiyle kal...

Mutfaknotlari dedi ki...

bazen olur çok iyi anlıyorum seni
sebebide belli değildir ama dünya üstüne gelir daraltırda daraltır
ama sonunda geçer en güzeli bu
düşündükçe bence büyüyor sıkıntı
kolay değil ama arkaya bi atabilsek
rabbim sabırlar versin
geçer inşlh
ben bi ara çok darlandığımda doktor bana şey demişti
senin beğenmediğin sıkıldığın hayatın bi çok insanın hayali
düşündümde doğru gelmişti
sevgiler canım

özge bayrak dedi ki...

canım doz'cum! özlem zor haklısın, 100km değil ki atlayıp gelesin... oturduğun yer de sanırım biraz buna müsait, geçici elbet, bazen bu özlenen şeyleri yaşarken bile çıldırıoruz ne de olsa. evet şanslıyız kabul ama geleceksin elbeetttt di miiii? bana da gelirsin bak gelince söz mü??!
günlerin keyif dolsuuuunnn!

kitana dedi ki...

Sevgili Doz, bazen hepimize olur diyeceğim yine...
Ben de dün akşam eşimle konuştum, kimsemiz yok burada eve tıkılıp kalıyoruz, iş-ev rutini mahvediyor, etrafta insanlar nadiren görüşülen arkadaşlar var ama herkes kendi derdinde, 52 dairelik apartmanda kimse kimsenin kapısını çalmıyor, asansörde karşılaşınca selam vermekten imtina ediyor, çok bozuluyorum.
Ben de 2 yıl benzer bir dönemden geçmiştim, içindeyken zor gelir ama sonra bakarsın zaman akıp gitmiş, geçmiş zor zamanlar.
Senin blogunu takipteyim uzun zamandır, kendini mutlu ediyorsun, yaratıcı, becerikli ve zevklisin.Maşallah sana!
Haydi uğraşlara devam, taş boyamaya, yeni şaheserlere imza atmaya.Hem Sanat hayat damarlarımızdan biri değil mi?
Haydi, büyü zamanın gelmiş Doz'cuk:)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Dozy ;
sen bulursun mutlaka icindeki kuvveti
mutlaka bir kapi acilacaktir :)
biraz zaman :)
offf
banada olur bazen oyle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails