10 Ağustos 2012 Cuma

Aci ceken BEN : Bir Dost'a VEDA,FARUK ULKER...


Yanima ilk oturdugun gunu hatirliyorum,Ingilizce hocasinin,oturma yerlerimizi belirlerken seni benim yanima oturttugunu. Nedeni senin sessiz benimse cok sesli bir koro olmamdi .Aklisira benim sessim senin sessizliginle dengelenicekti.
Onceleri hic konusmadik,sen zaten pek konusmazdin,sonra bir ortak konu bulduk ;Muzik . . .
Senin abinden benimse babamdan edinilmis benzeyen muzik kulturlerimiz vardi . Sen bana kaset getirir ben sana sarki dinletirdim.Metallicalar,Bulutsuzluk Ozlemleri,Grizular,Kramplar,Whiskyler daha hatirlayamadigim kimler kimler...
Hep Bu dunyaya ait olmayan bir goruntun oldugunu dusunurdum,farkli.Hatirliyorumda yillar sonra seni ve farkliligini  tanimlamak icin aklima gelen ilk kelime "Uzayli" olmustu.
Naif,zeki,anlayisli,sessiz,iyi bir cocuktun sen,baska bir cocuk.
Sen benden bir yas kucuktun ama ben daha cocuktum senden,sacma sapan seylere kuser kapris yapardim,cok uzunca bir sure kustugumuzu hatirladim simdi.
Bir gun Matematik sinavinda cozemedigim soruyu benim yerime cozup kagidina benim gorebilecegim bir yere yazdigini hatirliyorum,kagitlar gruplara ayrilmisti,yani ikimizin sorulari farkliydi,sen, benim sorumu kendi kagidina yazip cozmussun ve onu silmeyi unutmussun da Hoca ikimizi de 0 vermisti :) bir de sinifin ortasinda" Aptallar ! " demisti bize :) en cok seni zor durumda biraktigima uzulmustum ve sen bu kadar iyi kalpliydin ve bu kadar fedakar,hic onemsememistin bile.
Derya diye bi kizdan hoslaniyordun da neden sonra cikmaya basladiniz ama ilk bulusmaniza beni de cagirman ve benim de hic cekinmeden gelmem cok komikti :) kiz bozulmustu biraz,sonra da ayrildi zaten senden .
Sonra sen universite icin Istanbula gittin ben Adana da kaldim,ara ara gorustuk telefonla,sonra uzunca bir sure herkesin unuttugu seyi yaptik,uzun uzun mektuplar yazdik birbirimize, sayende heycanla postaci bekledigim gunler oldu yani benim bu teknolojinin tavan yaptigi gunlerde .
Adana'ya beni ziyarete geldin bi kere ,annem birakmisti ,gazipasa bulvarinda ki parkin onunde bulusmustuk.Yeni aldigim spor ayakkabilarimi cok begendigini hatirliyorum o ayakkabilar da senin gibi baska bi dunya ya ait gibi duruyorlardi gercekten.
Aradan yine cok uzun zaman gecti bi duydum hayallerinin isini bulamamissinda  koftecilik yapiyormussun.Bir istanbul ziyaretimde gorustuk,konustuk uzun uzun,seninle ilgili ozel seyler anlatmistin bana,mutlu oldugunu gordum,cok sevip benimsedigin dostlarin varmis,sonra bi kizdan bahsetmistin bana, hani senle bulusmasina ailesi izin vermeyince balkondan atlayip disleri kirilan kiz ,bana cok romantik gelmisti de sen "yok ya hastanede dissiz bi tip adimi soylemeye calisiyordu bunun nesi romantik" demistin :)
Sonra bir daha hic kesismedi yollarimiz,ama hep aklimin kosesinde hep o uzayli halinle hep merak ettirdin beni ne yapiyordur acaba bu cocuk simdi diye .
Bu yaz Turkiye'ye gittigimde son buldu meraklarim cok aci bir sekilde.Gitmissin burdan,hic haber vermeden ben gidiyorum demeden ,sen de tahmin etmemissin gidecegini de, o yuzden birakmamissin motorunu elinden.Ait oldugun yerdesin simdi cunku bence sen cok fazlaydin bu dunyaya,diyordum ya sana "Bu dunya ya ait olmayan bir goruntun var "diye.
Simdi elimde kalan bir avuc ani hatirina,benim icin cozdugun matematik sorulari ve esirgemedigin dostlugun hatirina,heyecanla bekledigim mektuplar hatirina gonderiyorum bu son mektubu senin ait oldugun dunya ya.Oku ve Unutulmadigini,bu cirkin dunyada seni seven ,anlayan,onemseyen insanlar oldugunu gor.
Aklimda hep bu dunyaya ait olmayan cocuk olarak kalicaksin ve tum kalbimle inaniyorum ki,
O Gercek dunyada cok daha  mutlu olacaksin...
CRN
En sevdiklerimiz...

13 yorum:

Batuhan Emre dedi ki...

Bazen, kelimeler anlatamiyor demek istediklerinizi, iste su an oyle bir durum benimkisi. Tek diyebilecigim RIP ve mukemmel bir yazi

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Cok tesekkur ediyorum batuhan ve bazen duygulari bir tek kelimeler ifade ediyor benim ki de oyle bir durumdu iste.RIP FARUK ULKER

Gulcin dedi ki...

arkadas kaybetmek :( basin sagolsun.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

cok tesekkur ederim gulcin. . .

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Oy çok üzüldüm.
Fena.
Başın sağolsun canımcım:(

DOREMİ dedi ki...

Sabırlar diliyorum canım...ne yalan söyliyeyim içim acıdı bir yakın kaybeden olarak..:/

Mutlu Eller dedi ki...

Duygularini cok icten ifade etmissin Doz. Mekani cennet olsun...

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Ustrupsuz, cok tesekkur ederim :(

Crazywoman,Senin de basin sagolsun crazy :( cok tesekkur ederim

Semi, Amin semim , cok tesekkurler :(

MehtapveKitap (Asabi Bakire) dedi ki...

Arkadaş kaybetmenin acısını çok iyi biliyorum.Çok çok üzüldüm.
MEkanı cennet olsun.

kitana dedi ki...

Arkadaşın nur içinde yatsın. Ne güzel anlatmışsın...Başın sağolsun Doz.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

asabi bakire,cok sagol bakirem :( amin.

kitana,tesekkurler kitana...

Nihan dedi ki...

başın sağolsun, çok üzüldüm.

BOŞNAK KIZI dedi ki...

başın sağolsun. gerçekten çok etkilendim. neler yaşadığını, güzel anlatımından dolayı içine girmiş kadar hissettim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails