21 Aralık 2012 Cuma

AYRIK OTU BEN : Dogustan Mesafeli Nobetci Utangac

 
Mesafeli bir insan oldum hep,zaten benim gibi biraz utangac biriyseniz ve bu genlerinize kalici bir dovme gibi islenmisse en suslusunden ,fazlada bir sansiniz yoktur.
Hic yardim etmez size utangac ve mesafeli biri olmak sosyal  hayat icerisinde.Hatta azicik eli yuzu duzgun bir tipseniz hemen yaftalarlar "havali","kendini begenmis" ve "ukala" diye,halbuki siz "D" sikki "hicbiri"sinizdir. Insanlarla cok fazla konusmaz,onlar size yaklasmazsa kendiliginizden yaklasmazsiniz.Nedeni havali olmak degil,ilk adimi atmayi bilememektir.
 Tam tersi modeliniz  olan , fazlasiyla sicak kanli insanlara bayilir,hemen "ayy ne iyi insan" dersiniz,siz oldugunuz gibi oldugunuzdan onu da gercek sanip ilk kaziginizi ayak ustu ,ekmek arasi yersiniz.
Dogustan mesafeli Nobetci utangaclarin insanlar tarafindan tanindiktan sonra,duymaya en asina olduklari cumle ise"ayyy biz seni hic boyle bilmezdik,cok tatli ve sicakmissinn yeaa"dir.Napalim yani sokakta yuruken kendimizi sevdirmek icin ondan bundan makas mi alalim hee napalim :)
Ayrica sokakta yere bakarak yuruyen,kafayi nadiren kaldiran biri varsa bilin ki o da bizdendir ben mesela ezbere bilirim memleketimin kaldirim taslarini :)
Show yapmayi bilemez, tribunlere oynayamaz, agizlari fazla laf yapamaz, kronik utangaclarin.Bu nedenle gunumuz dunyasinda fazla ragbet goremezler,cunku dilleri canimli cicimli , bebegimli degildir,inanmadiklari kelimeleri soyleyemez,olmayan seyleri var gibi gosterip,-mis gibi yapamazlar,duz ve olduklari gibidirler,iclerinden surpriz yumurta cikmaz.
Kronik utangaclar ayni zamanda nobetci utangac gorevini de itina ile yapip baskalari adina da cok guzel utanirlar.
Ben mesela televizyonda her hangi bir konuda kendini kucuk dusurdugunu gordugum biri adina defalarca utanip , bu utanca dayanamayip  kanal degistirdigimi bilirim :)
Icinde bulundugumuz devir her gordugune "canim"larin  herkese "cicim"lerin,arkadas secerken,iyilik yaparken bile hesap kitap icin muhasebeciye ihtiyac duyanlarin devriyken ,kactane nobetci utangac,dogustan mesafeli kaldik bilmiyorum ,ama sen de o ayrik otlarindansan seni saygi ile selamliyorum :) 
DOZ
 

13 yorum:

Profösör dedi ki...

Belki de sana bir adım yaklaşana, sen on adım gitmeyi yeğliyosundur. Samimi ve yürekten bir adım atmayı karşı taraftan beklemek belki de daha doğru bir yaklaşım olabilir. Bu aslında bir karekter meselesidir.

Colorful dedi ki...

Bende seni saygiyla selamliyorum Doz :) biliyor musun boyle olmaktan da gayet memnunum :)

Adsız dedi ki...

İşte ben de tam o anlattığınız ayrık otlarındanım.Bir kaç gün önce üstü kapalı bir şekilde, başkalarını küçük gören çıkarım varsa onlara yaklaşan biri olduğum ima edildi ummadığım bir insan tarafından.Gecelerdir gözüme uyku girmiyor,hayatım boyunca insanlardan faydalanmaktan ölesiye kaçmış biriyim ben.Aynı zamanda birisine istemeden kötü hissettirmek,herhangi bir sebeple küçük düştüklerini görmek en büyük kabuslarımdan olmuştur.İnsanları küçük görmek bir yana her zaman kendimi eksik ve yetersiz bulmuşumdur.Mesafeli duruşumun kendime ve başkalarına saygımdan aynı zamanda utangaçlığımdan olduğunu en yakınlarım haricinde kimseye ifade edememek çok canımı yaktı bu güne kadar...Yazınızın bu kötü ruh halindeyken karşıma çıkmış olması tesadüf olamaz değil mi?
Yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkürler...
Melike

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Profosor, katiliyorum size karakter meselesi bunlar hep :)

Colorful,yalniz olmadigimi biliyordum :) ama ben memnunmuyum bu durumumdan, cogu zaman memnun bazi zamanlarda degilim malesef , benim gibi baska bi ulkede yasamak kendini birilerine yeniden tanitmak zorundaysan , sahip oldugumuz bu karektet hic yardimci olmuyor , tam tersi hayati zorlastiriyor malesef :(

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Melike,artik 30 yasindayim ve ne dusunuyorum biliyormusun melike baskalarinin hakkimda ne dusundugu umrumda degil ( yani ara sira onemsiyorum hala ama eskisi gibi degil) beni bilen bilir bilmeyen de kendi gibi bilir, sen kendi icinde o insanin soyledigi gibi biri olmadigina tum kalbinle eminsen, birak hakkinda ne dusunursa dusunsun emin ol zaman herkese neyin ne oldugunu gostericek en guzel ilactir. Bir de uykularin kacmis, bosversene , uykular degerli oyle kolay kacmamali. Kendini ifade edememenin ne demek oldugunu cok iyi bilirum, neden yaziyorum saniyorsun :) ve evet yalniz degilsin ve yine evet tesaduf diye birsey yoktur ;)

Guzunkizi dedi ki...

Benden de kocamaaaannn bir selam doz :))Niye ben böyleyim? sorusunu sormayı bırakma,kazık yemeye alışma ve suistimal edilmeye müsait saftoriliğimi belli etmeme çalışmalarım son sürat devam ediyor:)
Sevgiler :)

Mutlu Eller dedi ki...

Tam ayrik otu degilsem de sanirim orta kararim:))
Insanlarla muhabbet etmeyi severim ama hayatima gercekten aldigim, evime misafir ettigim, dünyami actigim insanlar sinirlidir, biraz da secerim isin dogrusu.
Cok yilisik, sahte samimiyetin oldugu yerlerden kacarim:)

Hic degisme Doz! Insan 30'undan sonra bazi seyleri daha iyi anliyor, karakter iyice yerlesiyor. Baskalarina göre yasanmayacagini cok daha iyi kavriyor. Sen sen gibi davrandiktan sonra karsina da ona göre insanlar cikar:)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Guzunkizi,bosverr :) biz de boyle insanlariz iste bu cok cesitli bol malzemeli dunya icinde :)

Semi, herseyin en guzeli orta karar olabilmekten geciyor semi. Degismeyi istedigim zamanlar olmadi mi ? Oldu tabi ama iste can cikar huy cikmaz demisler ya o hesap benimkisi . Ben de cok seciciyim ne yazik ku bu nedenle kemiklesmis bi grup insan disinda fazla insan yoktur etrafimda . Bu bazen iyi bazen kotu . Ama ben de boyle bir insanim iste :)

gezenti dedi ki...

Bir selam da benden olsun o zaman. :)
O kadar çok duydum ki o "dışarıdan bakınca buzdolabı gibi görünüyorsun" lafını. Asla zırt diye yakınlaşan insanlardan olmadım, ilk konuşmada canım olmaları da bir türlü anlamadım. Aşılması zor duvarlarım vardır benim ama bir kere canım olduysa birisi ona asla kazık atmam, canını yakmam.

bakimblog dedi ki...

Sokakta yere bakarak yürüme bana tanıdık geldi :) bir de başkaları adına da utanmak :)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

gEZENTI,ne kadar tanidik ve bildik soylediklerin gezenti :) iyi ki de boyleyiz bence,bizim canimiz cicimiz gercek ve cok daha anlamli degil mi cicim :D

bAKIMLIBLOG,:) sen de bizdensin utangaclar familyasindan yani :)

Canan dedi ki...

Vaaaav sevdim seni dOZ.Ne güzel anlatmışsın. Ben kendimi böyle net anlatamazdım. Direkt kopyala yapıştır yapasım geldi. On numara olmuş, ellerine sağlık.

Sevgiler,

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Canan,cok tesekkurler :) begenmene sevindim,ben de her zaman iyi anlatamiyorum da arada ugruyor ILHAM sag olsun :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails