9 Kasım 2010 Salı

Zamansız BEN : Yaş,Zaman ve AŞK İnanmıyorum size ...

Zamanla aram kötü oldu hep,tarihleri,doğum günlerini,özel günleri hatırlamakta pek bi başarısızdım oldum olası.Dün ne yaptığımı ,ne yediğimi hatırlayamam sorsanız.
Benim için an hep ŞUAN dı.
Yaş kavramınada inanmadım dolayısıyla,yaş almak yok benim için,deneyim edinmek var,yaş bu nedenle hiç sorun olmadı  benim gözümde,hatta hoşuma gitti daha çok deneyim edinmek,hayat hakkında daha çok şey bilmek,saçlarımdaki tek tük beyazlar geçmişde edindiğim deneyimlerin izleri ve hoşuma gitti onları görmek,hiç eyvah yaşlanıyorum demedim,hiç küçültmedim yaşımı,82 yılında bir Nisan ayında doğduğumu gönlümce ve mutlu olarak söyledim hep.
Zamansız bi yerde yaşıyorum ben.yaşadığım yerde kaç yaşında olduğunun önemi yok,hayattan neler biriktirdiğin önemli burda,ceplerinde neler taşıdığın,anlatmak için nasıl deneyimler edindiğin önemli .Deneyim için yaşada gerek yok, ben çok yaşlı ama hiç bişeyin ,başta kendinin  farkında olmadan yaşamış ömrünün sonuna gelmiş ama kendini hiç sorgulamamış insanlar tanıyorum.
Farkındalık en önemli şey hayatta ama bunla mı doğulur yoksa bu sonradan mı edinilir bunu bilmiyorum,üzerinde hala düşünüyorum.
Farkında olmak;
Kendinin,hatalarının,iyi yanlarının,becerilerinin,istediklerinin,istemediklerinin farkında olmak,bence insan aklı ermeye başladığında,yani ergenlik yıllarında ilk bunları düşünmeli,kendini bulmalı,kendini keşfe çıkmalı,ne istediğini,kim olduğunu düşünmeli,insanın ilk ödevi kendini bulmak olmalı bence,bulamazsa şayet  ömrü mutsuzlukları yüzünden başkalarını suçlayarak geçer.
Aşkada inanmadım ben,evet var olduğunu biliyorum harika bi duygu olduğunuda,ama gerçek bi duygu değil,sadece 'SANMAK' demek aşık olmak.Kafanda aşık olunacak bi erkek yada kadın profili oluşturmak,sonra ona uygun ,güzel,yakışıklı bedenler aramak,buluncada kafandaki o profili gördüğün güzel resme kopyalayıp yapıştırmak,Al işte sana AŞIK OLMAK(!)bunun nesi gerçek,karşındakini Kafandaki SANMAK.Olmadığını zaman içinde anlamak,gözündeki pembe gözlükleri çıkarıncada aaa aşkım bitmiş demek.
Ben sahte hiç bişeye inanmıyorum,Zaman yaş ve aşk sahtesiniz biliyorum...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

zamanın ve samimiyetin gerçekliğine inanıyorum ben de.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

yaş değil de zaman. yanlış zaman. doğru zaman.

keşke zamana geri dönüş olsa da bazılarının karşısına şimdiki gibi çıkabilsem.

deeptone dedi ki...

zaman diye bişi yok zaten. fizikçiler de böyle söyler. zaman yok. kendini zamansız hissetmek ise çok tatlı. zamansızlık, aciliyeti de ortadan kaldırır. huzur verir. yaş
da zaman gibi uydurulmuş bişey.

aşk konusunda şüpheliyim. o başka.
zaman ve yaş fiziksel. aşk ise duygularla ilgili. aşkın gerçeği de vardır sahtesi de. sanmak, yakıştırmak, aşık olmak istemek vb. hepsi doğru. ama gerçeği de vardır. gerçek aşk yaşayan ve sürdüren tonla insan var.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

illegal,samimiyet gerçek tabi,zaman gerçek değil bence.
83x,zamanda gerçek değil,yanlış zamanda doğru zamanda yok çünkü zaman yok.
deep,çok haklısın belki iç huzurumun nedeni zamansızlığımdır,kimbilir.

Adsız dedi ki...

zaman yok demek,zamana inanmamak biraz kendini avutmak bence.Tamam saatler,aylar,seneler sonradan uydurma kavramlar.Ancaaaak her ilerleyen anda ihtiyarlamak buna ne demeli doz.Bir dostum kendisi paralel evrendendir:)bir sene boyunca her haftasonu oturup fotosunu tabbettirdi ve ilk haftaki fotoyla son hafta ne kadar farkli anlatamam.Zaman var ve hain pusuda bekliyor:(((

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

adsız,zaten zaman yok demiyorum ben o kavrama inanmıyorum,dert etmiyorum,bu nedenlede pek etkisi olmuyor bana,bence dert edenlere kafayı takanlara işliyor zaman.bu benim fikrim,sen istersen adına kendini avutmak de...

BiRiCiK dedi ki...

tebrikler doz,bencede zaman deneyim kazanmak demek.Birde 11.ayda hayata merhaba diyen ben hep ilk 4-5. ayda gelenlere imrenirim.82'li olmakla bende senin gibi mutluyum.Tarihte yolculuk olsa yine 80'lere gitmeyi isterdim..

MODA GEZGİNİ dedi ki...

dozun dediği gibi zaman var.ama zamanı dert edinerek kendini hırpalamak kendine zarar vermek doğru değil..zaman insanları değil armutları olgunlaştırır:)mevlana aşk la ilgili: Aşk nedir,bilmiyorsan gecelere sor.şu sapsarı yüzlere,şu kupkuru dudaklara sor.diyor.

victorian Style dedi ki...

Merhaba doz yeni bir okuyucun olarak zamanla ilgili her kelimene yeah dedim.Adsiz kahramana selam olsun ,aptal ark.lar anca her hafta kendi fotograflariyla ugrasirlar.Cep tlflarina kendi resimlerini wallpaper yaparlar.Bu mudur yani hayat!Yuzun,gozundenmi ibaret!!!Kim icin ne yaptin,neden varsin,iyi birimisin yoksa sadece kendinimi seversin?Bunlara kafa patlat biraz.Yas ilerliyor ama beyin ilerlemiyorsa o zaman durum vahim.Zaman var ama buna odaklanmadan yil hesaplamadan yasamalisin.

Dallama Blogger dedi ki...

artı : cehalet mutluluktur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails