16 Eylül 2011 Cuma

Heycanli Ben : Is,Vancouver,yeni hobim ve bunun gibi seyler...

Mutluyum pek saygideger Dozsever,biliyorsun yaklasik on ay once kanadaya gelmis ve burda yeni bir hayata baslamis biri olarak,cok depresif,Sikilgan,mutsuz gunlerim oldu,eee nedenlerim vardi tabi,zordu aileden,dostlarindan uzak olmak,yeni bir kulture alismaya calismak,buyuk bi sehirde yasarken birden kasabada yasamaya baslamak,ee ustune birde evlilige alismayi ekle,durr bitmedi birde issizligi,birde sicak iklim insaniyken buzlar kralicesi olmaya aday olmayi ekle ee haliyle her sabah yataktan kalkmadan once ;
-"himm acaba bugun hangi depresyonumu giysem?" diye dusunuyor,
-"ayy yokk bu depresyon olmaz beni sisman gosteriyor ,durr ,su mavi olani bi deneyim" filan gibi sacma sapan cumleler kurarken buluyordum kendimi :) durum vahimdi anlicagin :) ama her insanoglu gibi bende yavas yavas icinde bulundugum kabin seklini almaya basladim,spora gittim,kitaplara vurdum kendimi,bi arkadas edindim,yemek konusunda cesitli girisimlerim oldu,misafir cagirdim,soguk iklime alistim ,ilk geldigimde 2 odali bi apartman dairesindeydik kendi evimize tasindik,esya aldik,ehliyetimi aldim,artik burda arabada kullanabiliyorum derken  bi baktim cikmisim depresif modumdan( hii bazen ozlersem kisa sureli giris cikis yapiyorum depresyona o ayri ;) ama asil istedigim bir isti,kendimi evde ise yaramaz hissediyordum,hobi malzemelerimdende uzaktim(Turkiyeden gelmelerini bekliyorum hala)calima iznim yok henuz cikmasini bekliyorum,ama sorun para degildiki gonullu isde yapabilirdim burda amac ise yaramak,faydali olmak birilerine veeeeee sonunda biraz once yapmak istegim gonullu is icin gittigim gorusmeden dondum ,sonuc artik haftanin 2 gunu cok mesgul olucam,ne mi yapicam ? Yardimci yuzme koclugu :) yabanci oldugum bir is degil,orta okul ve lisede bi kulupte yuzmuslugum vardir ,simdi  ise yardimci kocluk  yapicam.
Onun disinda haftaya Sevgilimin Vancouver da 5  gun suren bir semineri var bende takiliyorum pesine,bu kucuk tatilden sende bende karli cikicaz sevgili Dozsever,bu tatil benim icin yeni sanat galerileri,vintage dukkanlari ve yeni hobi malzemeleri derken senin icinde bol fotografli gezi postlari demek :)
Ben sana Torontodaki vintage bir dukkandan buldugum yesil hippie elbisemi gostermismiydim ?
Durr gostereyim :)

     
                         ustumde askidakinden daha guzel duruyor :)
Birde yeni bir hobim varki, ilham kaynagim, yeni ve ne yazikki cok gec kesfettigim ama hepinizin bildigine,tanidigina emin oldugum kidemli blogger ve isinin piri NONI'dir.Bir insan hem bukadar yetenekli hem bu kadar mutevazi ve sicak nasil olunurun en guzel ornegidir kendisi,Birde ablasi var onuda yine Noni'nin blogu sayesinde kesfettim ailecek yetenek fiskiriyor dort bir yanlarindan,ogrenicek cok sey var onlarin blogundan,bende uzerime duseni yaptim bloglarindan birseyler ogrendim ve uyguladim,onlarin yaptiklarinin yanindan bile gecemez benimkiler,cunku cok yabanci oldugum bir hobi ve ben daha cok yeniyim ama hevesliyim,ogrenicem cunku cok mutlu ediyor beni :) Neler mi yaptim  ? istee ;
         
 Ilk calismam ortadaki sapkali kiz,ikincisi ordek ucuncusu pembe rujlu kiz zaten aradaki gelisimi gorebiliyorsunuzdur :) daha ogrenmem gereken cok sey var ama acelem yok :)
Buzdolabimiza magnet olucak bunlar :)
 annem bu yaptiklarimi gorunce su pembe rujlu kizin kafasina neden el koydun onu anlamadim dedi
nee  eli yaaa anne dedim :( sac o sac :) haha :) komik kadin annem yaa da seyy ben pek bi basarisizim :( annemin komik olduguna inanmak istiyorum ben :) hi hi evet komik benim annem :)
veee son eserim cok seviyorum bunu


Su ana kadar yaptigim herseyi Noni'nin blogundaki fotolara bakarak yaptim,ilk deneyiminde hayal gucumu kullanip riske girmek istemedim :) annemin hayal gucu hepimize yeter gibi gorunuyor :)




Simdilik benden bu kadar...
Musmutlu OPUCUK

P.S.: NONI bu post icin yapacagin yorumlar cok onemli benim icin,soyleyim dedimdi :)

17 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mia Wallace dedi ki...

yaaaa harikasın seen!!

öncelikle depresyondan çıkkman, ehliyet alman her şey çok ama çok güzel :)

ve sonrasındaa yaptıkların yetenekleerinn. ve annenin saç için el demesii :)

çok tatlıı.
son olarak elbsene vurulduum! eminim süper duruyordur sende.

ve hep mutlu ol böyle :)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Naley,ciddimisin :) oleyy cok mutlu oluyorum yaptiklarim begenilince yaa :) bende cok seviyorumm onuu ,yaa bu seramik hamuru isi yaptikca gelisiyor,tamamen el aliskanligi :)

Mia,miam cok mutlu ettin beni sensin harika :)annnem evet bombadir kendisi :)elbisemi cok seviyorum bende.
saol guzel dilegin icin,hepimiz cok mutlu olalim
amin :)

Adsız dedi ki...

mutlulugun su posttan cikiyor buralara kadar geliyor cok ama cok sevindim dozy:)

ehliyete ise ve mutlu olmana :)

merakla gelismeleri bekliyorum:)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

mon clementier,geldimi oraya kadar,gelirken benide getirseydi keske :) ozlemistim montreali :)

Laliş dedi ki...

Aynı depresyon bende de vardı ilk geldiğimde. Sen benden iki ay önce gelmişsin. Alışmam zor olmadı benim ama sevdiklerimi özlemek, burda yapacak bir şey bulamamak çok bunaltmıştı beni. Halbu ki dil okulana gidiyordum. İstanbuldan sonra Toronto sıkıcı geldi biraz ama alıştım. :)

Ben de burda hayatıma devam etmeyi, ehliyet almayı istiyorum. Hatta okul bitince küçük şehirlerden, kasabalardan birine gitmek istiyorum. Daha sakin bir hayat için :).

Gönüllü işleri ben de istedim ama başlarda ingilizceme güvenmediğimden yapamamıştım, şimdi de okul yüzünden pek vaktim kalmıyor.

Bu arada yaptıklarını gayet beğendim ben :). Annenin dediğini okuduktan sonra bir daha baktım ve ben de onun gibi el olarak gördüm :).

Vancouver' gitmeyi ben de çok istiyorum bakalım ne zamana kısmet olacak :). Senden bir sürrü fotoğraf bekliyorum yine eheh ^-^.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

lalis,evet depresyon oluyor bole memleketten uzaklasinca,ama oralarda cok takilmamak onemli :)
bende korkuyordumaslinda ilk baslarda gonullu is icin hata yaparmiyim diye ama sonra dedimki tabiki hata yapicam yaparak ogrenicem yeni fotolarla bomba gibi donucem :)

Noni dedi ki...

Canım inanmıyorum sanaaaa :) Harika olmuş yaptıkların, gerçekten sen de yeteneklisin, baka baka bile olsa ortaya harika işler çıkartmışsın, ben ördeğe bayıldım çok şirin olmuş, diğerleri de öyle, hatta sana bir sorum bile olacak ;) kirpikleri yaparken ne kullandın? benim bu yüzlerde en zorlandığım kısım orası oluyor ;) ellerine sağlık canım!
Bir de ben yeşil elbisene bittim, üstünde de bir fotonu görelim ama olur mu ;)
Ayrıca adapte olmana da çok sevindim, doğru yoldasın tatlısı, kendini ne kadar meşgul tutarsan alışman o derece kolay olur ;)
Öpüyorum seni, kendine çoook iyi bak!

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

nni,veeeeeeee sonunda bekledigim yorum gelir :) ciddimisin senn ? bak mutlu olayim diye demiyorsun dimi varmi azda olsa yetenek ? hayatimda clay hamurunu ilk defa aldim elime ? sanirim yaptikca gelisirim dimi ? benim zibilyon tane sorum var sana aslinda ama once seninkini cevaplayim,bildigin en ince fircayi kullaniyorum ben kirpikleri yaparken.cok zor ama ellerim titriyor boyarken.
bense bu hamurlari yapistiriken bir tutkal filan kullaniyormusun ? kullaniyorsan ne kullaniyorsun onu merak ediyorum ? kalip kullaniyormusun onu merak ediyorum,yuzeydeki catlak ve kirisik goruntuyu nasil yok ediyosun onu merak ediyorum ? birde ben clay hamuru kullaniyorum sendemi calyle yapiyorsun yaptiklarini ve hangi marka ? cok oldu soru kusaura bakma ama bulmusken sorayim dedim :)

Mutlu Eller dedi ki...

Tebrikler! Artık güzel kaptırmışsınız kendinizi hayata:)En güzeli yaşadığınız her andan keyif çıkarabilmek değil mi zaten! Ben de sizin gibi bir süre yurt dışında yaşadım, sizin anlattıklarınıza bir de küçücük bir bebek ekleyin ve dilini bilmediğiniz bir ülkedesiniz...İnsanoğlu nelere alışıyor, ne sınavlardan geçiyor...
Bu arada yaptıklarınızı çok beğendim, devamını bekleriz:)

Ben: dedi ki...

Ayni yollardan yillar once gecmis biri olarak o kadar samimi geldi ki satirlarin:)).Iki gun once tamamen tesaduf eseri bu blogla karsilastim, takibe basladim. Sen bu kitada bense blogta yeniyim, e bence hosgeldik o zaman!

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

depresyona girip cıkınca daha gusel oluyo sanki
dosunu falan anlıyosun artık uzmanlasınca :)

canada soguna alıstıysan okdir zaten.
son eser cok sevımlı.benım hiçöyle bir el becerim yoktur.

noni ve ialesi gercekten sahane sevgi ınsanları

Profösör dedi ki...

Hepsi güzeller.. Paylışım düşüncesi de güzel..

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

seminin mutlu elleri,cok tesekkurler yaptiklarimi begenmenize sevindim,evet herseyi sinav olarak gormesek hayat hic cekilmez zaten,sizde uzaklarda yasamissiniz yazilarim cok tanidiktir size

melek kanatlarinda yolculuk,cok sevindim hem blogumu kesfetmene hemde seninde kanadada olmana(neden bilmiyorum ,sanirim yalniz olmadigimi bilmek guzel:)

kova kadiniyim ben,evet seviyorum ben bazen o depresif halimide,onun tadi da bi baska :) alistim alistim artik kanada havasina,begenmene sevindim yaptiklarimi :)

profosor,cok tesekkurler :)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

:)))
bazen gezinirken çok şirin duraklarda mola verip dinlenip keyifle okuyorum..
işte dedim bir şirine daha :)))))
sevgiyle.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

bir dut massali ,cok tesekkurler :) mutlu oldum :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Çok güzel olmuş hepsi de birbirinden güzel... Emeklerinize sağlk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails