21 Şubat 2013 Perşembe

Yaratici BEN : Yokluktan cikan Varlik . . .

Mucadele ediyorsun bazen.Bazi gunler canin hic bir sey yapmak istemese de,kaybettigin enerjin icin azicik gunesi bulamasan da gokyuzunde ,disarda yiginla kar beklese de temizlenmek icin,ve dondurucu hava da guzel giyinmeyi birak giyinmek bile gelmese de icinden,cogu zaman kendini bir yabanci gibi hissettsen de icinde bulundugun ortamlarda ve gercekten bir yabanci olsanda,kendi dilinde sohbet etmeyi ,bir fincan turk kahvesini ve ters cevrilmis bir fincani arasa da gozlerin dost masalarinda , sen busun ve yasadigin hayat bu ,bu senin gercegin,kabul etmeli ve hic durmadan yola devam etmelisin.
Hayati Okul gibi gorenlerden olmak lazim ,her tasin altindan cikarilacak ders arayanlardan,kendini gelistirmeye adayanlardan hani,degisime asik olanlardan.
Ne cok sey ogrendim bu kucuk kasabada. Yaratici fikirlerin yokluktan dogdugunu mesela ve bir seyler uretebilmek icin once kendinle yuzlesmen gerektigini,televizyonda izleyecek dizilerin,gidilecek kafelerin,yani kendinden kacmak icin ihtiyacin olan herseyin oldugunda, yeni birseyler uretmeye hevesinin kalmadigini ,daha cok tuketebilmek icin can attigini mesela ama kendinle basbasa kaldiginda,hele bir de yapacak fazlaca birseyin yoksa,kendini mutlu etmek icin fikirler uretmeye basliyorsun,sonra bir bakiyorsun uretmek ile ask yasiyorsun.
Yaratici fikirler  de yoklukla arkadas aslinda,eger buyuk hobi magazalari yoksa yasadigin yerde gozunu tasa ,topraga,ormanda buldugun tahtaya, yosuna dikiyorsun.Sen aslinda herseyi yapabilirsin bunu biliyorsun.
Guzel fikirler dolasirken kafanda bi bakmissin ihtiyacin olan enerjiyle karsilikli kahve iciyorsun ;)

Saglikli bir kahvalti ile gun baslasin,ardindan disari cikilsin
Disari cikmak mi ? ohh no ! :) en iyisi evde oturulsun hatta kurabiye yapilsin
Kurabiye kokulu ev gibisi var mi ?
 ve ardindan bir turk kahvesi
                                         Aksam icin en iyisi sicacik bir kis corbasi :)



 
 
 

10 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

senin sıkıntılı hallerin epey yaratıcılık ortaya çıkarmış..dışarısı da kar dolu,çıkılacak gibi değilmiş..evine mis kokulu keyif katmışsın,eline sağlık.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

@sihirli oklava,cok tesekkurler ordan oyle gorunuyorsa ne mutlu bana ;) Kis mevsiminin ufak negatif etkileri oluyor arada,ama uretince geciyor :)

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

o çorba kasesi ne ciciymiş öylee :)

Ebygale dedi ki...

ben senin o zor zamanlarda ortaya çıkartığın güzelliklerle mutlu oluyorum Doz, harika fikirlere ilham kaynağısın, teşekkürler:))

Kafe de Mola dedi ki...

Bir başlığını da detaycı sen yapmalısın:)
Detaylar öyle güzel ki,önce resme sonra detayların derinliğiyle ekrana bakakalıyorum:)

Mutlu Eller dedi ki...

%100 katılıyorum. TV izlerken insan kaçıyor işte, uzaklaşıyor problemlerinden. O yüzden izliyor zaten, başka hayatlara giriyor.
Çocuklar için de aynı şey, onlara hazır oyuncak vermekle yaratıcılıklarını frenliyoruz farkına varmadan. Canları sıkılacak ki, ellerinde ne varsa onu oyuncak haline getirsinler.
Küçük kasabalar insana çok iyi tecrübe olur. Kendinle hiç olmadığı kadar başbaşa kalırsın, kendini tanırsın gerçekten. Senin gibi bir de yeteneğin de varsa yaratıcı yönün tetiklenir...

Yeraz dedi ki...

Yazıların ilaç gibi her gün bir "doz" alıyorum:)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

santiyenin gulu,super bir nick name tebrik ederim :) ben de bayilarak aldim ve severek kullaniyorum tesekkurler

ebygale,cok tesekkur ederim eby ;) cok tatlisin ne mutlu ilham olabiliyorsam.

kafe de mola,tamam bir dahakine de oyle olsun basligim :) cok sevindim detaylarimi begenmene :)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

semi,aynen oyle tv,arkadaslar,disardaki gezmeler,kendinden kacmana neden,dusunmene engel oluyor,tabi onlarsiz da olmaz herseyi DOZ unda yapinca sorun yok :)

Yeraz,ne tatlisin sen :)

TL Yükleme Merkezi dedi ki...

özgün paylaşımlar için tşk eline sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails