22 Ekim 2010 Cuma

Anne Ben : Bazen yeni Ben'ler doğururum...

Çok rahat bi insandım hep,dert etmeyi sevmedim hiç kendime bişeyi.
Olmadı mı sorunlarım ? walla dönem dönem en sağlam sorunlara sahip olduğumu fark ettiğim günlerimde oldu.
Işığı görebilecekmiyim,önümü görebilecekmiyim acaba diye kaç kez düşündüm sayısını hatırlamıyorum
Bir kaç kez itina ile inşa ettiğim  'Güven Kalem' yerle bir oldu insanlara karşı,Saftım çünkü,beceremezdim yalan söylemeyi zaten vücut dilim bağırır 'Ben yalan söylüyorum' diye,çocuk bile anlar da 'hadi lenn kandırma beni der'
Herkesi de BEN gibi sanmada üstüme yoktur,inanırım ağızdan çıkan laflara,irdelemem,altında bişey aramam,üstelemem  hiçbişeyi .Bu özelliklerim yüzünden sayısız hayal kırıklıklığına gebe kaldımda , pek sancılı,zor doğumlar gerçekleştirdim ,yeni BEN'ler doğdu o Hayal kırıklıklarımdan, hepsinide sevdim ,evet o Benler birsürü yeni ders yüzünden belki daha akıllı,daha tedbirli daha duygu yoksunu mantık delisiydi , ama
o BEN 'ler hala inanıyor tüm insanların ağızlarından çıkana,hala yargılamadan seviyor onları, unutuyor edindiği dersleri,nasılda çabuk unutuyor yaşadığı kötü şeyleri bu Benler,nerde saklıyor bazen o acıları merak ederim.
Yaşadığım acı deneyimleri seviyorum zira,yıkıntılardan sonra inşa ettiğim daha sağlam kalelerim var benim,hemen sıvamam kolları yeni bir kale inşa etmek için,yıkıntılarda dolanırım önce biraz,bakarım sağa sola,kayıplarıma,elimde kalanlara,otururum o moloz yığınında,düşünürüm ,yeni ve daha sağlam kalemi nasıl ve ne üzerine inşa ediceğimi düşünürüm, yıkılmış kalelerden öğrendim hep yaptığım hataları ben,bazen birileri yıktı,bazen ben yıktım ama hep daha iyisini yaptım ve hiç korkmadım.
İyi niyete inandım ben,bencil olmamaya ve kendim için istediklerimi başkaları için de isteyebilecek kadar büyük bi kalbin olmasına.Bunlar olunca birgün hak ettiğime inandığım şeylerin benim olacağına inandım.Hakkıma razı oldum hep,neden ben ? demedim,durup düşündüm kötü şeyler yaşadığımda nerde hata yaptığımı ve inannın çoğu benim hatamdı,yaşanacak kötü şeyler yaşanmadan önce bir sürü sinyal verir size ve emin olun en aptalımızın bile anlayacağı türden sinyallerdir bunlar ,sadece bir çoğumuz görmek istemeyiz, işte bende onlardandım,kör olmayı tercih ediyordum böyle zamanlarda .
Şimdiyse yeni bir dönem ve yeni deneyimlerin kuluçkasına yatmışım, altımdan ne çıkıcak bilmiyorum.
Ama iyi şeylerin olmasını umut ediyorum,olmazsa ne mi olur ? yeni bi yıkıntıda yine yeniden biraz dolaşır elimdekilere bakar sonra yeniden sıvarım kolları bu sefer En büyük ve en ihtişamlı yeni KALE'm için...

9 yorum:

cemo dedi ki...

Benim o "güven kalelerim" o kadar çok ve hoyratça yıkıldı ki artık yeniden inşaa etmeye gücüm yok tokiye vercem kat karşılığı daire alcam...

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Peki neden hep ''BEN'' ..?

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

cemo,benimde öyle ama pes etmemeye çalışıyorum,seninkide bi alternatif tabi paraya dökmek lazım arsa var hazır :)

8ex,çünkü ben beni bilirim ,seni bilemem,kendimimden yola çıkarak seni bilmeye çalışıyorum.nedeni bu.

Dallama Blogger dedi ki...

betimlemede seviye yükseliyor anam anam

MeLLy dedi ki...

Şşşt, Mimli Doz'sun sen artık... :D

http://mellynindunyasi.blogspot.com/2010/10/cantamdaki-en-onemli-5-sey-mimlendim-3.html

deeptone dedi ki...

insanlık halleri bunlar. hepimizde oluyor benzeri düşünceler, süreçler.
ve aslında hepimiz çelişkiliyiz. umut iyidir. yoğun nelerin varsa kolaylıklar dilerim ayrıca. genelde, okuduğum kadarıyla kırgın, yaralı, mutsuz birine benzemiyorsun. bazen hüzünlü olmana izin veriyorum ama :)

deeptone dedi ki...

boşver kaleyi. kumdan olanlarını bile. sen insanları anlayabilecek, ayırıp seçebilecek bir insana benziyorsun. açık bir insan olduğun da belli. bu seni korur.:)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

deepblue,kırgın ve mutsuz biri hiç değilim,doğru teşhis ama tabiki hayat içerisinde üzüldüğüm beni mutsuz eden şeyler yaşarım yaşıyorum,ama acılara takılıp kalmayı sevmem,acımı çeker yoluma devam ederim birde devam ettiğim yolda yürürükenn hiç ama hiç arkama bakmam.İznin içim saol deepblue,dikkate alcam .dediğin gibi açığım hatta fazla açık ,şeffaf ama bu beni korumuyor,insanlar pek hoşlaanmıyor şeffaf insanlardan,yalanları duymayı daha çok seviyorlar.

deeptone dedi ki...

üzülmek. vb. normal. arkana bakmamak çok iyi bir özelliğin.

açık olmak iyi boşver. insan çok. anlayan anlar. insanlara ve davranışlarına göre tavır alma bence. açık, şeffaf isen ol. dünyan buysa veya isteğin. anlayanlarla konuşursun. kendini koruyabilecek biri gibi duruyorsun.

hayatın içinde bir miktar yalan olabilir. veya, buna oyun diyebiliriz. belki, insan ilişkilerinde, karşı cins ilişkisinde biraz oyun olabiliyor. yalan diyemeyiz buna pek. insanlar, o süreçte, farklı hissedebiliyorlar.

bazen yalanı, oyunu da ister insan, bile bile.

herşey de açık, şeffaf olsa çekilir miydi hayat. gizem, çıkmazlar olmalı, biraz.

konuşuruz.

izmirli havası var sende. çeşmedesin de yazları.

ilişkiler üzerine yazmaya başladım. biraz mizah yoluyla. kurgusal bir yazıyla. :)

estetize günler...ve neşeli...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails