5 Ekim 2010 Salı

Sorun sahibi Ben : Duygusalmıyım neyim ?

Başsağlığı dileyememek,hasta ziyaretine gidememek vedalardan , vedalaşmalardan nefret etmek hatta koşarcasına kaçmak,sırra kadem basmak gibi bi sorunum var benim.Ve bu sorunu nasıl halledeceğim hakkında  en ufak bi fikrimde  yok.
Yapamıyorum,kaçıyorum,ben kaçtıkça insanlar bana küsüyor,haklılar ama küsmelerine bile razıyım düşünün yani.
İnsanlar üzülmediğimi önemsemediğimi filan düşünüyor,aslında çok fazla üzülüp önemsediğim için yapamıyorum,dicek bişey bulamıyorum,teselli etmek konusunda herzaman berbattım zaten.Yani bi insan sevdiği başka bir insanı kaybedince ben ne diyebilirim yaa,nasıl derim,nasıl teselli ederim,edemem işte,edemiyorum,kaçıyorum,bu yüzden biten arkadaşlıklarım oldu yani benim düşünün.
Ama bu yüzden bana küsenleri de anlamıyorum,kusura bakmasınlar ,tamam haklılar,aramam lazım ama
yani hayatının en büyük acılarından birini yaşarken ben seni arasam nolur aramasam nolur,şahsen
benim umrumda olmaz ben kaybıma bakar,oturur acımı yaşarım beni arayanların listesini tutmam yani o durumda.Başına gelirse anlarsın demeyin sakın,çünkü geldi(babanem)umrumda bile olmadı beni arayan yada
aramayanlar çünkü acım büyükdü ve hatırlamıyorum zaten hiçbişey.
Havaalanı vedalarından nefret ederim,elimden geldiğince gitmem,banada kimse gelmesin isterim.
İşte böyle hiçde gurur duymadığım hatta değiştirmek istediğim saçma özelliklerim var.Sanırım itiraf edemesemde kendime bile ben duygusal bi insanım ( kimseye söylemeyin,gebertirim)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

sessiz kalırken de yanında olmak güzeldir. bir de bunu denemelisin.

deniz ertanli dedi ki...

haklisin aslinda veda etmeler cok ama cok zor heleki uzak mesafeler.Ank-ist bile zor gelirken...Snki vedalasma fasli olmasa yuregin daha cok tasiyicak o yuku ama vedalasmasanda belki son kez goruceksin geride kalani yada oseni off ki ne of!Nerden sectin,nasil aklina geldi amma cok hassas bir konuya degindin.
Hasta ziyaretleri cok zor karsindakini savunmasiz bir halde gormek ve belkide yalan yere iyileseceksin demek cok zor.Ama en zoru bassagligi dilemek!Bizim toplumumuzda cok abartilyor aslinda cok uzgunum demek cok zor olmamali,acini anliyorum yaran buyuk vs...Tabiki kimsenin elinden bisey gelmez,kimsede acisini anlamini beklememeli.Zaten acidan aciya fark var.Senin babane acini ancak babaannesini kaybetmis bir arkadasin anlar.Aslinda kimse kimseyi teselli edemiyor,yalnizca destek olabiliyor.Ama suna katilmiyorum"ben yakinini kaybeden arkadasimi arasam nolur aramasam nolur"acisi olan insan tabiki liste yapamaz ama eger yakinsaniz yaninda oldugunu yalniz olmadigini hissetirebilirsin ,en azindan cok uzgunum denebilir.Bunu bu kadar tabulastirma bence.Cunku gercek dost iyi gunde oldugu gibi kotu gundede varligini bir sekilde hissettirendir.Tabi su da var eger uzak bir iliskin varsa zaten arkadas degilsinizdir aramasanda hicbisey ifade etmez hatta aci yasanirken farkedilmez bile dolayisiyla aramadigin icin kusende olmaz.Ama eger acisini paylasmadigin kisi icin degerliysen o zaman kiricioluyor.Yas evinde git butun gun otur degil tabi bu,bunu eminim acisini yasayan dostun vsde istemez ama yaninda oldugunu soylemek,arayanin soranin olmasi devede kulak bile olsa yuregine su serpiyor.Aranip aranmadigim acimi yasarken benim umrumda olmaz deme bence insan mutlu gununde oldugu gibi mutsuz gununde de dostlarinin yaninda olmasini istiyor.Aksi takdirde dedigin gibi arkadaslarini yitiriyorsun.Kusmeleri umrunda degilse zaten kafaya takilicak bisey yok demektir.Senin gibi gelenekselligi seven bir kiza yakismadi doz:)Saka canim sonunda gebertirim demissin korktum aman daha cok gencim gebermek istemiyorum:)(isin asli gitmek icin hep genciz,hepimiz genciz!!!)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

beter böcek,haklısın çok zorr ama denicemm

Deniz ertan,ben çok önemsediğim ve acıyı içimde fazlaca hissettiğim için kaçıyorum yapamıyorm.gelenekselliği seven birine yakışmadı diosun ,gelenekselliği sevmek onu dört dörtlük uygulamak değildir,bu yazı bi özeleştriydi zaten,kimse mükemmel olmadığı gibi bende değilim ve iyi yanlarımı paylaştığım gibi kömtü yanlarımıda paylaşıyorum sizle tavsiyelerinizle belki kurtulurum diye.yazımda bu özelliğimle övünmediğimi belirtmiştim.

Adsız dedi ki...

Bir tek o geleneksellik cumleme takildigim icin mahcup hissettim kendimi:(Cunku ben onu seni daha onceki yazilarimi okudugumu bir okuyucun oldugunu hissettirmek icin yazdim.Bu kadar uzun yazida hicbisey ifade edememek uzdu beni.Karsindakinin acisini cok yogun yasayip,cok uzuldugun halde pasif kalma ve kacma anlaminda tavsiyelerde bulunmustum oysa.Yoksa ovunmediginin hatta nasil degisebilirim seklinde bir ozelestiri oldugunun farkindayim.Kimse mukemmel degildir,sadece kendini degistirmeye calisabilir...

Deniz Ertanli dedi ki...

adsiz olarak yazmayi tercih ediyorum cunku kiz arkadasimin bir arkadasi blogger.Daha oncede bir yorumumda bahsettim saniyorum kiz arkadasim ,blogunu okumama kizmisti.O nedenle ismim ciksa bile adsiz olarak yayinlarsan sevinirim.Biliyorum cok sacma ama...Deniz Ertanli

NzN dedi ki...

böyle zamanlarda zaten kimin, neden aradığı değil önemli olan. birilerinin yanında olması. sevdiğin insanların yanında olması başka bir güç veriyor insana. dayanacak bir omur ve devam edebilecek bir "neden" veriyor insana.
babamın hastane döneminde güzel arkadaşlarımın yanımda sessizce oturması, arada kahve, arada da sigara vermesi ve konuşmaması, sadece orada olması en büyük destekti benim için. zaten kelimelerin yüklediğimiz anlamları yetersiz kalıyor o durumlarda. kimse konuşmasın, yanında birileri olsun isteği doğuyor. en azından bende öyle oldu. geride devam edebilmek için seni bekleyen bir hayatın, gerçekliğin olduğunu hatırlatıyor o nefes sesleri....

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Adsız,aslında sadece o cümlene takılmadım,diğerleri tamam,tavsiyelerin dikkate alınıcak,orda bi sorun yok,ben sadece belki kendimi yanlış ifade etmişimdir diye,açıklama yapma ihtiyacı hissettim.Özeleştri yapıyor,bunu yapan insanlarada bayılıyorum .

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

NZN,çok haklısın,elimden geleni yapıcam bu konuda değişmek için,bigün artık alışıcam ve kaçanlara tavsiyelerde bulunucam.inşallah.amin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails