25 Eylül 2010 Cumartesi

Hayalperest Ben : OYNADIĞIN ROLÜ SEVMEK...

En büyük hayalim  öldüğümde arkamda benden bişeyler öğrenmiş insanlar bırakmak ki asıl hayalim bu insanlardan çok şey öğrenmiş olarak bu dünyayı bırakmak.
Burdan gittiğimde dibine kadar sıkılmış bir diş macunu tüpü gibi olmak istiyorum,bi çok şey yaşamış deneyimlemiş,gözlemlemiş olarak gitmek,herkesin açısından bakabilmek olaylara çünkü o açıların hepsini yaşamak ve anlamak herkesi,herkese hak vermek.
Anlattıklarında anlamak istiyorum herkesi,seni çok iyi anlıyorum bunu bende yaşadım demek.
En çok da rolümün yaşam amacını bulmak ,bu dünyaya katkısını bulmuş olarak gitmek istiyorum çünkü biliyorum her rolün önemli bi amacı var dünya tiyatrosunda, en basit figürandan,esas kıza kadar uzanan çeşitli önemli amaçları var rollerimizin.
Ben gittikten sonra birileri bigün bi kadın vardı desin, yaşlı bi kadın,akıllı bi kadın,genç bi kadın,güzel bi kadın,çirkin bi kadın,aptal bi kadın,yetenekli bi kadın,garip bi kadın desin, nasıl bi kadınsam artık benle karşılaştığı dönemde onu desin,hatırlasın ama, sıfatım her ne haltsa onun için , hatırlasın, o böyle yapardı desin ,bunu bana o vermişti desin,bunu ben ondan öğrendim,yada bunu bana o anlattı,bunu bana o aldı desin yada çok güzel gülerdi çok komik ağlardı beni çok severdi desin,ne derse desin ama desin.
Ait olduğum yere harika deneyimlerle dönmek istiyorum her olay, durum ,sıfat,duygu hakkında bi fikrim olsun istiyorum,sanırım ben herseyi ve herkesi en çokda kendimi merak ediyorum.
Eskiden evlerin ışıklarını izlerdim balkondan,sonra her evin içinden geçen olayları , acıları,mutlulukları tahmin etmeye çalışırdım içimden .sonra derdimki keşke her evde 15 gün yaşasam ve herkesi anlasam ,herkesin yerinde olsam tek tek, onların gözünden görsem izlesem birde, bu büyük tiyatroyu.Kimbilir herkes ne farklı şeyler anlıyor, algılıyor yaşadıklarından.
Bu oynadığım en garip tiyatro ve severek oynadığım bir rol ...

8 yorum:

Deniz ertanli dedi ki...

Doz mukemmelsin!!!.Bu yasa kadar bosa yasamamissin.82 li olupta hicbisey yapamamis kadin bozuntularindan snr sen vazgecilmez birisin.Yaptigin herseye hayran oldum.Sevgilimin yaninda eserlerini ovunce kiskanc bakislara maruz kaldim.Bundan snr seni takip edicem.Keske bi gun bi yerde yolumuz kesisseydi:)))

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

deniz,yorumun beni çok mutlu etti yaptıklarımı ve düşündüklerimi anlayan insanlar olduğunu görmek ,duymak beni nasıl mutlu ediyo görmen lazım.kendime verdiğim emeğin karşılığını almak bu işte,sizlerden gelen güzel sözler,motive ediyor beni.yolum,benle yolunun kesişmesini isteyen herkesle kesişir...

Profösör dedi ki...

Yazıların bir pazar kahvesi kadar keyif veriyor bize. Kendini iyilik yapan ve iyilik yapanları seven bir konumda bize takdim ediyorsun. Ne güzel.. İnsanlrın eön hayırlısı insanlara iyilik yapandır. Geride güzel şeyler bırakmak insanı çok yüce duyguları taddırdığını biliyoruz.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Profösör,çok teşekkürler pazar kahvesi gibi geliyosam ne mutlu bana ama biliyomusunuz asıl amacım iyilik yapmak değil sadece gerçek bir İNSAN olabilmek,etrafını anlayan,dinleyen,üreten,şükreden,öğrenen,öğreten bi insan.bu zamanda zaten olması gerekenler,sanki çok büyük özelliklermiş gibi geliyor bize.aslında bahsettiğim şeyler bence zaten olması gerekenler...

n.t dedi ki...

hiç birimiz bi bok değiliz hepimiz aynı bokuz ..sadece derinliklerimiz farklı.BEN olmaktan kurtulmalısın genç bayan.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

niteliksiz,bi bok değilim hele bi bok olduğumu hiç iddia etmiyorum,sadece olmak istediğim yapmak istediğim şeyler var birde yaptığım şeyler hepsi bu.ben olmaktan kurtulayımda ne olayım ? önce BEN olmazsam ne SEN olabilirim ne BİZ ne SİZ ne ONLAR.buda benim bakış açım,birde ben mesela helede bi bok olmadığımı biliosam kimseye bence şundan kurtulmalısın demem(sanki herşeyin en iyisini Ben biliyomuşum havalarıyla)buda onun bakış açısı der ,saygı duymayı denerim.

Adsız dedi ki...

Doz bugun ne yazdin diye hevesle baktim ama uretmemissin anlasilan:(
Buyuk ustad Kayahan in dedigi gibi oldu biraz ama senin gibi nadide,verimli kendiyle barisik bir bayanla belki bir gun bir yerde tanismayi yalnizca doyumsuz sohbetine bile dahil olmayi isterdim.Ortalikta kadin niyetine dolasmamissin,gercekten rolunun hakkini vermissin.Hepimiz gelip gecici oyunculariz.Bazen figuran zannettiklerimizin basrolde,basroldeyim zannedenlerin figuran olabildikleri nizamsiz bir tiyatro.Tek kelimeyle gizem dolu bilinmez bir yolda yolcuyuz ve acik tarihli biletlerimiz var iyebiliriz.Son olarak sunu eklemek istiyorum.Senin gibi kadinlarin yetistirdigi cocuklar topluma isik tutucak.Hayat tecrubeni bizlerle mutemadiyen ,paylas ve anlatacak cok seyin olucak kadar cok yasa...

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Adsız,güzel cümlelerin ve düşüncelerin için çok teşekkürler,duygularımı deneyimlerimi burda sizlerle paylaşmak beni son zamanlarda en mutlu eden şey ve hep dediğim gibi isteyen herkesle yollarımız kesişir...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails