28 Eylül 2010 Salı

Naftalinli Ben : Nerde Bizim 24 saatimiz ?

Küçük yerleşim yerlerini seviyorum ben,hayatın avuçlarımın içinden kaymadığı,yakalamak için koşmaya gerek kalmayan o küçük şirin yerleri.
İnsanın enerjisini sömürerek besleniyor büyük şehirler,trafik,görsel kirlilik,korna sesleri,bişeylere, biyerlere yetişmek zorunda olan asık yüzlü insanlar,yoruyor beni,tüketiyor enerjimi.
Hayat yavaş aksın istiyorum,zamanım yetsin herşeye,spor yapmak,işe gitmek,kitap okumak,tv izlemek,yazı yazmak,parkda dolaşmak,arkadaşlarımla kahve içmek,eve gelip yemek yapmak,misafir ağırlamak istiyorum.Bunların hepsini annem eskiden 1 günde yaparmış.Şimdi işimizi kolaylaştıran bukadar teknolojik alete sahipken bu nasıl bir ters orantı anlayamıyorum.Zamandan tasarruf sağlayan son model aletler çıktıkça zamanımız daha da azalıyor sanki.Evi süpürge temizliyor,kahveyi makina yapıyor,bulaşığı,çamaşırı makina yıkıyor,alışverişi internetten yapıyor,borçlarımızı internetten ödüyoruz peki biz bu 24 saati nerde harcıyoruz.
Niye böyle yorgunuz,teknoloji sayesinde pek fazla bir işde yapmıyoruz eski yıllardaki gibi,neden herseyi bırakıp küçük yerlere yerleşme hayali kuruyoruz hepimiz.Nedeni bedensel yorgunluğumuz değil,kaosun bizi yavaş yavaş tüketmesi,işyerinde türlü entrikalarla uğraşmak,hep daha iyi olmak zorunda olmak,son model bişeylere sahip olmaya çalışmak,hep birileriyle yarışmaya çalışmak,işi kaybetmemek için patronun gözüne girmek,bir yandan bakımlı güzel kadın,ilgili koca olmaya çalışmak,yoruyor bizi,tüketiyor.Hiç vakit kalmıyor bize,ne yaptığımızı düşünmeye.Eski dostlarla kahve içmeyede vaktimiz yok ama allahtan 'feysbuk'umuz var ,iki fotoraf beğenip,iki yorum yazdıkmı tamamdır,pek bir sosyalleşiriz o zaman,eski günlerin hatırına.
Ben Küçük bakkal dükkanlarını özledim,az katlı avlulu evleri,bisikletle gitmeyi bir yerden bir yere,yolda tanıdıklarıma el sallmayı,balık tutan insanlar görmeyi ve balıkları bekleyen kedileri ,Zehra Teyze 'akşam müsaitseniz annemler size gelicek' demeyi özledim,yılbaşında dansöz çıkıcak diye herkesin Tv başında beklediği günleri özledim ben.Şimdi her yer,hiperr,süperr market,gökdelenler var etrafta güneşi bile saklayan arkasında,her evin 2 ,3 arabası var şimdi,park yeri yok arabalar için,tanıdıklarda yok artık sokaklarda,kapılar kapanıyor komşularla karşılaşmamak için,yılbaşında çıkan dansözlerde umrumuzda değil artık dansözler heryerde . Ve üzgünüm sevgili Zehra Teyze annemler size gelmicek çünkü en sevdiği dizinin sezon finali bugece ve bu dizi sizden çok daha önemli  . . .

8 yorum:

C3Moi dedi ki...

o kadar güzel bi yazı ki ; içimndekileri okuyup yazmışsın diyemedim. saygısızlık olurdu sanırım.

Rahime.T.E dedi ki...

Ben sessiz sakin yerlerde hep daha çok yoruluyormuş gibi hissediyorum kendimi nedense. 2 yıl boyunca okuduğum yere katlanmaktan doğan bir his sanırım bu, oradan ne zaman eve dönsem şehrin kalabalığı, bulvarları, kaosu, koşturmacayı özlerdim hep.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

C3moi,O senin güzelliğin ve bu yazı neredeyse hepimizin düşünceleri sanırım.

Cips yiyemeyen,Tabi herkesin zevkleri hayattan beklentileri farklı,ama küçük bi yerde okumanın etkiside olabilir bu sendeki.

Dallama Blogger dedi ki...

çok güzel bir yazı olmuş gerçekten

Adsız dedi ki...

Doz 90'larin sarkilarini ozleyen onlari dinledigimde,o yillara isik hiziyla donen ben cocuklugumu deli gibi ozluyorum.Ama senin benim gibi dusunen cok biliyorum.Hepimiz gecmisi ozluyoruz.Bu hic degismeyecek.KralTv,number1 vs izlerdik deli gibi.Yeni bi klip donmeye basladimi diye heyecanla beklerdik.Fotografindan gorundugu kadar(orda kac yasindasin bilmiyorum yeni-eski)Sanki bu yillari bilmezmis gibi kucuk duruyosun.Ya da dingin,sakin bi hayati sevmek yuzune yansimis.Dunyanin en buyuk sehirlerinde hep buyuk problemler var.Senin gibi biriyle koy hayati bile yasanir hale gelir.Hatta sen ev esyalari bile almaz yaparsin:)Her eve senin gibi hanimlar lazim.Senin yetistirdigin cocuklara talip cok olur simdiden soyliyim.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

telekinesis,içimden fışkıranları beğenmeniz çok mutlu ediyor beni,teşekkürler.

Adsız,evet bende çok seviyorum 90ları,ve tabiki yaşadım o yılları malum 82 doğumluyum,yaşımı göstermeme kısmına gelince,bu herkesin söylediği bişey,ne diyebilirim biraz şanslıyım,bu genetik sanırım.İltifatların çok hoş her kadın gibi benimde hoşuma gitti,teşekkürler.

MeLLy dedi ki...

Benim bu yorumum tekerrürden ibaret olacak ama yine de duymak isteyebilirsin diye düşündüm...
HARİKA Bİ YAZI OLMUŞ! Kalemine/klavyene sağlık...

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Melly,nekadar tekerrür olursa olsun hep duymak isticem.Çok teşekkürler melly.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails