27 Eylül 2010 Pazartesi

Sevecen BEN : İNSAN Sevdim ...

Hiç ilk görüşte aşık olmadım ben,çocukken bile.Birine aşık olmam için hep tanımam lazım geldi onu,yada hareketlerini izlemem.Davranışlar aşık etti beni genellikle.Bir mimik,bir gülüş,Bir bakışa bile hayran olabildim.
Yada ruhları sevdim tanıdıktan sonra,iyi ruhları,düşünceli sevecen anlayışlı ,özgür ruhları.
Akan hareketleri sevdim ben hep,tutuk olmayan hareketleri,vücut dilini sevdim,elini kolunu koyacağı yeri bilmeyi sevdim.
Sesiz insanlar ilgimi çekti genelde,merak ettim neden sessiz olduklarını,seslerini nasıl içlerinde tutabildiklerini merak ettim,ben hiç tutamadım çünkü.İzledim onları,anlamak istedim içindekileri,onu sessiz yapan nedenleri bilmek istedim.Kim sessizleştirdi seni demek istedim,nerde saklıyosun düşündüklerini,bak benimkilere hep dışarda demek istedim seninkiler nasıl duruyor içerde.
Arada kaynayanlar ilgimi çekti hep,dışarı fırlayanlar değil.İçlerinde durgun bi deniz gördüm onların,taş atmak istedim bazen denize.Dalgalansın deniz,bulansın istedim.
Görüntüleriyle ilgilenmedim insanların fazla,tabiki biliyordum güzeli,yakışıklıyı.Ama SADECE güzel ve SADECE yakışıklı hiç ilgilendirmedi beni.
- 'Evet hoşmuş' dedim sadece,arkamı dönüp gittim çokça.
Herkes severdi onları zaten,ben sevilmesi zor olanları merak ettim.
Davranışlarının ve ruhlarının , güzel ve yakışıklı kıldığı insanları sevdim.
Ben sanırım İNSAN sevdim ...

9 yorum:

C3Moi dedi ki...

Okul hayatım boyunca YALNIZ ADAM modunda gezdim sessizdim, hiç bir faydasını görmedim.

Bi de ilk görüşte aşık oldum keşke olmasaydım diyorum ama asla o kişi hakkında kötü bişey söylemek istemiyorum. Olmadı. Tavsiye etmem o yüzden ilk görüşte aşkı.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

C3moi,faydalar beklersen gelmezler hiç,beklemezsen gelirler akın akın.
İlk görüşte aşka çocukken bile inanmadım ben .

M.N.Yorulmaz dedi ki...

durgun denize taş atmak hayatın gerçeğidir.. böyle başlar bir çok ilişki..

Adsız dedi ki...

Doz ilk goruste aska inanmadim ama ilk sesini duyusta aska inandim:)Cunku yasadigim en buyuk ask sesine asik oldugum bir kizlaydi.Allahim bir telefon ve oyle bir melodik ses ki!!!Pesine dustugumde ustelik ciddi bi iliskim vardi.Belki yanlis biseydi ama bazen tesadufler zincirin bir halkasi olabiliyor. Buna ragmen onun sesi beni benden aliyordu.Arkadasimin kuzeniydi o,sadece bi anlik tlf konusmasi beni esir almisti.Sonra ne mi yaptim onun icin herseyden vazgectim.Yasadigim ulkeyi birakip,ulkeme dondum ki daha cok zaman var donmek icin derken.Yani ilk goruste ask yok ama ilk duyusta ask var bence.Her sabaha onun mukemmel ses tonunu duyarak baslamak vazgecilmezim.Doz belki sacma ne alaka diyceksin ama bu da olan bisey.Ayrica ogrencilik hayatim boyunca hep sessiz,sakin,tutuk biriydim hicte bunun artisini gormedim.Hicbir kizin da acaba niye sessiz ne dusunuyor gibi bir yaklasimini gormedim.Ne zaman fiziksel olarak degisim yasadim o zaman kizlar etrafimda dolasmaya basladi hatta ilgiden bunaldigim gun bile oldu.Bence kizlar yakisiklilik durumuna ve yasam sartlarina cok endeksliler.Sen mesela fiziksel ozellige deger vermem diyosun belki dogrudur ama yasam standartlari ve geliri yuksek olmayan,siradan ama sana cekici gelen biriyle hayatini birlestirir miydin?Kizlarin buyuk bir cogunlugunun hayir cvb verecegini tahmin ediyorum.Ya senin yorumun?

Hayatın Ressamı dedi ki...

Bende sessiz ve arada kaynayanları seçtim hep.Ama öğrendimki biraz sesli olanlar daha doğruymuş.kulağına küpe olsun.

MeLLy dedi ki...

ilk görüşte aşık olursan, tanıdıkça soğuma ihtimalin çok yüksek zaten... en güzeli tanıdıkça, gözlemledikçe aşık olmak...

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Adsız, sessiz sakin biri olmanın artısını görmemiş olabilirsin,ben burda kendimden bahsediyorum,herkesin zevki farklı,yani her insan,her kadın benim gibi olucak değil,ama ben öyle insanları beğenirdim.ben sesini duyup çok beğendiğim birine aşık olamam mesela,sadece çok merak edebilirim onu.hepsi bu.sorunun cevabına gelince,benim için fiziğin fazla bi önemi yok buna ister inanırsınız ister inanmazsınız,maddi imkanlara gelince,maddiyatda nasıl bugün var yarın yoksa,aynı zamanda bugün yok yarın var olabilir.kültür seviyelerimiz denkse,yanımdakiyle mutluysam ve çekici buluyosam onu gerisi sadece teferruattır benim için.

Profösör dedi ki...

Derin bir bakış ezelden ebede bir sevgi uygarlığının habercisi olabilir mi?

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Profösör,bilmem ki ,olabilir mi?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails