22 Eylül 2010 Çarşamba

Üretici ve yaratıcı BEN : Memleket Evim ...

Bugün ,haftasonu evimizdeki heycan ve mutluluktan sonra biraz kendime gelebildim ve sizinle memleket evimde annemle beraber yaptığımız yaptırdığımız eşyaları paylaşmak istedim.Bence  insan biraz yaratıcı azıcık meraklı olduktan sonra fazla para harcamadanda evinde harikalar yaratabilir,sadece neyi nerde ucuza bulacağını bilmek yada mevcut pahalı ürünleri daha ucuza yaptıracak ustalar bulmak lazım,sanırım biz annemle ucuz kaçış noktaları bulmayı başarıyoruz...
BAROQUE STYLE ve VICTORIAN STYLE  Karışımı Salonumuz ;
Avizeler Praktikerden alındı,ama dün Tepe Home'da da gördüm aynısını.
Orta sehpa üzerindeki çiçek aranjmanı bana ait,Mudo City de görüp çok beğenmiştim ama fiyatını görünce(225 TLcik:) herzamanki gibi ben yaparım bunu yeeaa deyip almamış ,üşenmemiş yapma çiçekleri toptan satan taaaaaaaa nerdeki dükkanların yolunu tutmuştum,çiçeklere uygun bi çanak çömlek her ne haltsa işte onuda bulduktan sonra ahanda yukardaki süs oluverdi hemde çanağıyla çömleğiyle çiçeğiyle tamtamına 20 TL'ye.Yemişim Mudo'yu, haa ucuzlukta alışveriş yaparım o ayrı.

Duvarlar mavi,son 3 yıldır duvarda mavi ye takmış durumdayım,huzur veriyor kendimi hayal aleminde hissediyorum mavi odalarda,hatırlarsanız yazlıkda maviydi.

Kumaş seçimleri annem ve bana ait tabi koltuk modelleride ama leb demeden leblebiyi anlayan ustalarla çalışmak süper.
İki koltuk arasındaki abajur aslında vazoydu,yazlıktaki vazodan hatırlarsınız buda 30 TL'ye mal oldu.

Mobilyalarda ki harika oymalar tamamen el işçiliği, harikalar yaratan ustalarımızın ellerine sağlık,boyama ise eskitme boyamada üstat Taci Usta'nın ellerinden.

Aynanın önünde gördüğünüz güzel çiçekler cumartesi günü evimizdeki  kutlamadan  kaldı :)

Buda benim kahve içmeyi en sevdiğim köşe,manzarasıda güzeldir,sehpa üzerindeki tavuskuşu tüylerini  Bakü'de sokakte bi amca satıyodu koştum yetiştim arkasından aldım hepsini,kendi evim için aldıydım ama annem senin henüz evin yok dedi,evet yok dedim,bana ver onları dedi,al dedim,evim olunca alırım dedim,iyi dedi.
NOT: Yukarda resimlerini gördüğünüz salon takımı,Mudo Citylerde,Tepe Homelarda,Laura Ashleylerde gördüğünüz salon takımlarının nerdeyse yarı fiyatına mal oldu.Yerinizde olsam almadan önce yaptırabileceğim yerleri araştırır imkan varsa yaptırırdım,hem oturduğunuz salonda emeğiniz olması muhteşem bi duygu hemde
her detayla zevkinize göre oynaya bilirsiniz,sadece biraz cesur olmak lazım çünkü sonuç her zaman hayal ettiğiniz gibi çıkmaya bilir.

18 yorum:

Silent Traveller dedi ki...

Keşke bütün kadınlar senin gibi olsa !!! Aynı işlevi gören şeyleri daha ucuza mal etmek dururken illa da marka birşeyler almak derdindeler.Üstelik ustalara yaptırılan mobilyalar o afilli markalardan çok daha iyidir.

Tatsız Çilek dedi ki...

bayıldım bayıldım !!!

Adsız dedi ki...

çok içaçıcı, hoş bir salon.
ben de çoğu görüp beğendiğim şeyi "bu yapılır kii" diyip almıyorum(çok daha ucuza mal edilebilecek olduklarından almamamda fiyatların etkisi de yok değil) ama kendim de oturup yapmıyorum bir şeyler.
tebrik ediyorum seni. bol bol üret ve paylaş bizimle..belki ben de bir süre sonra iyice gaza gelip bir şeyler yapmayı denerim en azından (:

Adsız dedi ki...

çok içaçıcı, hoş bir salon.
ben de çoğu görüp beğendiğim şeyi "bu yapılır kii" diyip almıyorum(çok daha ucuza mal edilebilecek olduklarından almamamda fiyatların etkisi de yok değil) ama kendim de oturup yapmıyorum bir şeyler.
tebrik ediyorum seni. bol bol üret ve paylaş bizimle..belki ben de bir süre sonra iyice gaza gelip bir şeyler yapmayı denerim en azından (:

TuTsİ dedi ki...

Yerinde olsam.

Yerinizde olsam almadan önce yaptırabileceğim yerleri araştırır imkan varsa yaptırırdım.

Demezdim.
bir mail bir telefon adres mini bir büro hazır edip işe başlardım maharetim varken :)

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Kıllanan adam , komplimanın gururumu okşadı inan ,ama eminim benim gibi kadınlar vardır yada en kısa sürede çoğalırlar umarım,çünkü sadece tüketmeye ve harcamaya odaklı insanlar görmekten nefret ediyorumm çıkmayım kalaşnikofla sokağa :)

Duyguseli ; sende olmasan kendimi bişey zannetmicem,iyki sen ve yorumların varsınızda kendimi azıcık bişey sanıyorum :)

dedimdi; beğendiğine çok sevindim,iyi ediyosun alma,hiçbişey hak ettiği fiyatla satılmıyor zengin etme kimseyi.ama yap bişeyler yap ve kullan,süper bi zevk ürettiğin bişeyi kullanmak.

veeee TUTSİ ,çok tatlısın tutsi,öylemi diosun gerçekten,bencede harika ve çok istediğim bi fikir ama ben mimar değilim ki nasıl bir büro olabilir sence bu,beyin fırtınası yapalım beraber :)

TuTsİ dedi ki...

abartma pofpoflama değil sözlerim

Fotolardaki güzellikler senin beyninden ellerinden çıkmış insanın kendi evi için yaptıkları daha bir özenerek olur, mimarlık diploması olmadığı halde onlarca kişi bu işi yapmakta.Biri vardı alçıdan saksılar pervazlar yapardı şimdi ise dükkanının camında peyzaj dekarasyon gibi kelimeler yazmakta yanında birkaç kişi çalışıyor anla yani,
ben sırf 150 lira vermemek için kıçı kırık bir Pc masasına marangozda kendim uğraşıp yaptım masamı sadece 20 lira harcadım,benzeri yok aldığım zevkin,seninki zevk uğraş ben ise inatla girdim olaya ettim :)

Ben değerlendir derim anca.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

tutsi ; haklısın, biliyorum öyle yapan insanlar var ama bigün biri dükkanıma girip mimarmısınız diye sorsa utanırım sanırım,bilemem ne diyeceğimi bu işi sadece onlar yapmalıymış gibi sanki,halbu ki bu bir zevk ve ben zevksiz çok mimar gördüm.tavsiyen için çok saol,düşünücem gerçekten...

LoLLa dedi ki...

oii bayildim boguna yaaa negzel ihii

gulucukler sevgiler .)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

çok hoş çok ferah görünüyor cnm evın...ama ben maviyi duvarda hiç sevmıyorum malesef tabi zevkler farklı insan nasıl mutluysa öyle yapmalı evini...avizelere bayıldım bu arada salonuma bende aldım avıze eklerim bi ara resmini ;) sevgıler...

Tatsız Çilek dedi ki...

o kahve içtiğin köşe gece rüyama girdi,hayırdır inşallah :D ama ben orda kahve sigara yapıodum :)))

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Lolla,teşekkürler lolla bayılmana sevindim :)

My princess;teşekkürler bende çok ferah buluyorum salonumuzu.daha önce mavi bi salonda bulundun yada vakit geçirdinmi bilmiyorum ama eğer geçirdiysen ve kötü anıların varsa o mavi odada belki bu nedenle sevmiosundur maviyi yoksa gerçekten huzur veren bi renk ama tabiki zevk meselesi :) öptüm

Duyguseli ; hayırdır inşallah :) beklerim kahveye :)

Profösör dedi ki...

Bu işlerden anlıyorsunuz. Herkes yapabilemez. Cesaretimiz olsa da ..

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Profösör;çok teşekkürler.Yardıma ihtiyacı olan herkesle fikirlerimi paylaşabilirim,burdan duyurulur herkese,hemde tek kuruş almadan,bu işi seviyorum çünkü,özel zevkim.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Profösör;çok teşekkürler.Yardıma ihtiyacı olan herkesle fikirlerimi paylaşabilirim,burdan duyurulur herkese,hemde tek kuruş almadan,bu işi seviyorum çünkü,özel zevkim.

Üsturupsuz Yazar dedi ki...

Millet hazıra alışmış,kimin umrunda emek harcayıp uğraşmak!Kız aferin!Valla tebriklerden sonsuz demetler sana!

Evim olursa bigün!Kapını çalacağım,demedi deme!

Profösör dedi ki...

Dostluklarda paylaşım esastır. Bunun bereketi başka türlü yansır. Bunu iyi biliyoruz.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş elinize saplık. ben de söle bi salon yapmayı düşünüyorum. ne kadara mal oldu acaba yemek takımı paylaşabilir misiniz acaba? şimdiden teşekkürler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails