5 Eylül 2010 Pazar

Yaratıcı BEN : Neydiler ne oldular ?

 Bugün sizinle aslında başka amaçla üretilmiş eşyaların annem ve benim elimde nasıl farklı amaçlarla farklı yerlerde kullanıldığını paylaşıcam , niye yapıyorum bunu ?( manyağım işte) , böyle ilgi alanı olan insanlara fikir olsun , daha iyilerini onlarda yapsın ,sonra onlarda bizle paylaşsın diye.bu aralar seri üretim modundayım,hiç öyle felsefe yapacak halim yok,sanırım içime Derya Baykal kaçtı : / biri bunu çıkarsın yahuuuuuuuuu !
Mesela yukarda gördüğün fotoğraftaki aplik (lamba,abajur,ışık,v.s :) aslında evde yıllardır duran,rahmetlik Maria Teyze tarafından bize hediye edilmiş ama hiç kullanmadığımız bir vazoydu,ben ne yaptım onu, yazlıkta böyle bişeye ihtiyacımız var diye , bir avizecide vazoyu aplik yaptırdım ,ne kadara mı ? sadece 30 TL.Ruhun şad , mekanın Cennet olsun Maria teyze , sende bu aplik gibi ışık saçan bi kadındın.
Yine aynı fotoda duvarda gördüğünüz 2 duvar tabağı, onlar babannemin pasta takımıydı,takım bozulmuş elimizde bunlar kalmıştı arkasına bali ile ayna asacağı yapıştırdık ve duvara astık :) Bu evin ve kalbimin her yerindesin Babanne , bi zamanlar pasta yediğin tabaklar şimdi duvarımızı süslüyor.
Bitmedi :) , yine aynı fotoda  gördüğünüz  üzeri küçük lacivert çiçek desenli perde , kendisi Alaçatı pazarında masa örtüsü olarak satılmaktayken annemle ikimiz yapışıp işte aradığımız perde dedik :) satıcı bize tip tip bakıp yok bu masa örtüsü dedi :) biz yok yok bu perde dedik, şu an değil evet, ama olucak ,yeterli miktarda masa örtüsü lazımdı ama önce bize ,tezgahın altını üstüne getirip  aynı örtüden bize yeticek kadarını bulduk ve onları alıp perdecimize götürüp uygun ölçülerde diktirdik :) sonuç yukarda .
Sooracıma ,yine yukarda gördüğünüz sallanan koltuğu dayımın işyerinde ilk gördüğümde perişan bi haldeydi,zaten dayıma
-aa dayı bu çok güzel
dediğimde ,
-Saçmala kızım,çöp o,atacak birini arıyorum
dedi.bende bana ver nolur bana ver diye yapıştım yakasına :) felaket bi haldeydi (keşke fotosunu çekseymişim)ama ben bu hale geleceğini görebiliodum ona baktıkça :)
kahverengi olan boyasını değiştirdik,iğrenç ve yıpranmış olan kumaşını söküp,yeni aldığımız bu çiçek desenli kumaşla kaplattık,sanırım 80 TL.ye mal oldu,dayım görünce, o atacağı çöpü(!) geri ister diye korkuyorum valla :)

Buda yine annemin odasında bulunan,rengini değiştirdiğimiz bi antika,üstündeki çiçekleri ben yapıştırdım, sticker,her yerde var,düz beyaz çok sıkıcıydı,renk oldu biraz.

Yukarda gördüğünüz yazlık evimizdeki odam,daha önce yaptığım avizeyi göstermek için paylaşmıştım
şimdi perdeler için tekrar paylaşıyorum,gördüğünüz desenli perde yine alaçatı pazarında nevresim takımı olarak satılıyordu,annem bulmuş bayılmış bana gösterdi bende bayıldım tabi :) perdeciye diktirdik.
Fotoğrafın sağ köşesinde gördüğünüz beyaz dolap babannemin elbise dolabıydı yaklaşık 70 yıllık,benden başkasının odasında durması düşünülemezdi tabi ,şimdi benim elbiselerimi saklıyor içine.
Duvarımda aslı olan tablo ise,teyzemin, annem için yaptığı ilkokul resim ödevi.Ben resim ve boyama konusunda teyzeme çekmişim sanırım,annemin resim ödevini teyzeme yaptırdığı düşünülürse,resim konusunda ona çekmediğim kesin :) düşünün o resimi annemin ödevi için yine maximum 12 yaşında olan teyzem yapıyor,
ee teyzemin yaşını hesaba katarsak(bunları okuma teyze:) resim nerden baksanız 40 yıllık.
Neyse bugünlük bukadar sıkmayım sizi bu eski eşyalarla,yine gelicem ama.Bekleyin beni...

9 yorum:

Rahime.T.E dedi ki...

Hepsi çok olmuştu sandalye ayrı bir güzel (:

yasemen k. dedi ki...

beyazın her türlüsüne hastayım... içim açıldı post'u okurken..ellerine sağlık yaptıklarına baıldım özellikle sallanan sandalye favorim (:

İnsan olun biraz... dedi ki...

Eski halleri görseydik keşke:)

C3Moi dedi ki...

vay be harikasın.

Hayatın Ressamı dedi ki...

Çok beğendim hepsini yine.
Diğer byazların gibi.
Bir şey sormak istiyorum:
Duvar boyasının markası ve rengi nedir?
Bu rengi bende yatak odam için düşünüyorumda.

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

Cips Yiyemeyen kız;sandalye benimde en sevdiklerimden,teşekkürler :)
Yasemen; bende beyaz çok seviyorum,girdiği her mekanı ferah gösteriyor,beğendiğine sevindim .
İnsanat; çok haklısın,ama kafamda buları paylaşmak gibi bi proje olmadığından çekmemişim fotolarını,keşke çekseymişim :( üzgünüm
C3Moi,sensin harika yaw :) nedense senin beğenmen ayrı bi mutlu etti beni,çok merci
Sihirli eller; beğenmene sevindim,senin için boyacımızı arayıp öğrenmeye çalışıcam,tabi unutmadıysa.

Sazan dedi ki...

Ellerine sağlık yahu, bu yaratıcılığı kıskanmamak elde değil...

Başucu lambam kırıldı, bana fikir verdin ama anca yıllar sonra yaparım sanırım...

İyi bayramlar, öperim...

masturbasyon dedi ki...

ya cicişler beni özleyinnnn yazısını neden sildin ki, hani sevgilin gelmiş falan yazısı, lütfen silmeeeeeeeee

DOZ BUYUCUSU dedi ki...

işte bende pek bi ciciş modunda buldum yazıyı ondan sildim sevgili ciciş dikkat et fazla master yapma ama :) fazlası sivilce yapar :) ha ha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails